ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

22.04.2020 Начелник Владан Красавац о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Мачванском управном округу

Од канцеларије начелника Мачванског управног округа и команданта Окружног штаба за ванредне ситуације, Владана Красавца, добили смо саопштење и видео интервју који је реализовала Телевизија АС, са молбом-захтевом да и саопштење и интервју емитујемо на нашем порталу. Саопштење и ТВ интервју емитујемо, без монтаже, у целости:

У среду 22.априла 2020.године у Информативној емисији"  На лицу места" Телевизије АС, о тренутној епидемиолошкој  ситуацији и  мерама које се спроводе  у локалним самоуправама  Мачванског управног округа, говорио је Владан Красавац начелник Управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације. По речима начелника Владана Красавца, епидемиолошка ситуација је под контролом, али нестабилна, јер се сваким даном тестира све већи број грађана и самим тим се повећава и број заражених. Међутим епидемиолози Завода за јавно здравље Шабац епидемиолошку  ситацију држе под контролом.

Када су у питању полемике које су у јавности присутне везано за отварање привремене болнице у Средњој економској школи "Стана Милановић" у Шапцу, истиче да је од увођења ванредног стања у Републици Србији, 15.марта 2020.године, руковођење ситуацијом преузео Кризни штаб Републике Србије, чији чланови из области здравства налажу све мере неопходне у циљу спречавања последица од вируса Короне, како би Србија изашла из кризе са што мање жртава и материјалне штете.

У оквиру три велика здравствена центра Нови Сад,Београд и Ниш формиране су привремене болнице за оболеле од Корона вируса. Ови здравствени центри имају довољан број особља за рад у  привременим болницама. Број лица која су смештена у  болницама  у Новом Саду и Београду се  постепено смањује, али се пре извесног времена појавило жариште у Нишу, што је узроковало отварањем привремених болница у Ћуприји, Новом Пазару, Крушевцу и Аранђеловцу, како би се  болница у Нишу растеретила, а  основане  болнице преузеле пацијенте из овог дела Србије. Набројане болнице су оформљене по одлуци Кризног штаба и у сарадњи са  епидемиолозима Кризног штаба.

На подручју Мачванског управног  округа  све здравствене установе, домови здравља и опште болнице опремљени су неопходном опремом за пружање помоћи  лицима  зараженим Корона вирусом. У ту сврху Општа болница Шабац припремила је 200 кревета, а Општа болница у Лозници 179 кревета за потребе збрињавања заражених лица. Велики допринос опремању здравствених установа дале су и све локалне самоуправе, које су такође учествовале у набавци опреме и неопходних средстава за рад установа.

Завод за јавно здравље Шабац свакодневно предузима неопходне и прописане мере у циљу контроле епидемије.

Кризни штаб је пружао велику помоћ здравственим  установама на подручју Мачванског управног округа.

Посредством Републичког фонда здравственог осигурања обезбеђен је довољан број заштитних маски и друге опреме која се користи у овим ситуацијама

Омогућено је тестирање лица у Ветеринарском специјалистичком институту у Шапцу, а резултати тестирања се добијају у року од 24 часа.

У  сарадњи Министарства просвете и Министарства здравља припремљено је 105 лежаја у Средњој пољопривредној школи у Шапцу и 50 лежаја у Лозници за потенцијално заражене здравствене раднике.

Овим активностима Кризни штаб Републике Србије је показао бригу за овај Управни округ и његове грађане.

Завод за јавно здравље Шабац свакодневно доставља податке о епидемиолошкој ситуацији у свим локалним самоуправама, надлежним органима.

Полицијска управа спроводи контролу спровођења  наложених мера везано за кретање у време полицијског часа.

Све ово је допринело да Мачвански управни округ не постане жариште епидемије.

У наредне две недеље наставиће се са спровођењем епидемиолошких  мера, како би се ова епидемија што пре окончала.

Грађани Мачванског управног округа су дали велики  допринос тренутној епидемиолошкој ситуацији, дисциплинованим и одговорним понашањем.

Велику захвалност дугујемо медијима, пре свега ТВ АС, али и другим писаним и електронским медијима  на благовременом и објективном информисању свих грађана.

Начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације  Владан Красавац је још једном апеловао на све грађане да остану код куће.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH