ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

08.05.2020 Изјава за медије Владана Красавца поводом укидања ванредног стања у Републици Србији

Одлуком Скупштине Републике Србије од 06.маја 2020.године укинуто је ванредно стање које је  уведено  15.марта 2020.године поводом пандемије Covid-19.Из тог разлога формиран је Кризни штаб ,који је у координацији  са Владом Републике Србије донео низ мера у циљу заштите живота и здравља нашег становништва.

Резултат свих ових активности су сачувани људски животи,али и бројним мерама  привредни потенцијали како на подручју Републике Србије тако и  на подручју Мачванског управног округа.

Од проглашења пандемије и увођења ванредног стања, епидемиолошка ситуација у Мачванском управном округу је често била нестабилна,али  увек под контролом наших епидемиолога.

На основу података добијених од Завода за јавно здравље Шабац у Мачванском управном округу тестирано  је 2484 особе од којих је 130 позитивно на Ковид 19,а 36 пацијената је излечено.

Према подацима Полицијске управе Шабац око 7600 лица се налазило у самоизолацији који су преко кол центра свакодневно контролисани,поред редовних активности.

Велики допринос у сузбијању епидемије дали су здравствени радници у Општој болници Шабац и Лозница и домовима здравља, који су били први у контакту са оболелима.

Поред  Полицијске управе Шабац и  припадници Војске Србије из Гарнизона Шабац су били ти  који су пружали асистенцију и контролисали спровођење наложених мера.

Команданти градских и општинских штабова су свакодневно спроводили мере Кризног штаба и били у контакту са Окружним штабом.Истовремено су бринули и о најугроженијем становништву, мерама економске помоћи које су спровођене уз помоћ великог броја  привредних субјеката и волонтера на терену.

Медији на подручју Мачаванског управног округа свакодневно су обавештавали грађане о епидемиолошкој ситуацији,кроз саопштења команданта Окружног штаба,али  и команданата   локалних штабова градова и општина.

Овим поводом користим прилику да се захвалим свима који су дали допринос да епидемија остави што мање последица на здравље наших грађана,а ту пре свега мислим  на здравствене раднике,припаднике полиције и  Војске ,запослене у локалним самоуправама,Црвеном крсту,великом  броју  волонтера,медије,али и на  све грађане,посебно оне старије од 65 година,који су се дисциплиновано понашали и поштовали мере које су наложене од стране државних органа.

Укидањем ванредног стања ванредне мере остају на снази у оквиру проглашене епидемије од посебног значаја.Иако је ситуација под контролом,вирус је и даље у популацији и још увек имамо  оболелих.Из тог разлога самоодговорност наших суграђана мора да буде још већа ,што значи да морају да брину не само о себи ,него и о својим најближима,али и околини,поштујући све прописане мере Републичког кризног штаба.   

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац

 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH