ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

08.05.2020 Изјава за медије Владана Красавца поводом укидања ванредног стања у Републици Србији

Одлуком Скупштине Републике Србије од 06.маја 2020.године укинуто је ванредно стање које је  уведено  15.марта 2020.године поводом пандемије Covid-19.Из тог разлога формиран је Кризни штаб ,који је у координацији  са Владом Републике Србије донео низ мера у циљу заштите живота и здравља нашег становништва.

Резултат свих ових активности су сачувани људски животи,али и бројним мерама  привредни потенцијали како на подручју Републике Србије тако и  на подручју Мачванског управног округа.

Од проглашења пандемије и увођења ванредног стања, епидемиолошка ситуација у Мачванском управном округу је често била нестабилна,али  увек под контролом наших епидемиолога.

На основу података добијених од Завода за јавно здравље Шабац у Мачванском управном округу тестирано  је 2484 особе од којих је 130 позитивно на Ковид 19,а 36 пацијената је излечено.

Према подацима Полицијске управе Шабац око 7600 лица се налазило у самоизолацији који су преко кол центра свакодневно контролисани,поред редовних активности.

Велики допринос у сузбијању епидемије дали су здравствени радници у Општој болници Шабац и Лозница и домовима здравља, који су били први у контакту са оболелима.

Поред  Полицијске управе Шабац и  припадници Војске Србије из Гарнизона Шабац су били ти  који су пружали асистенцију и контролисали спровођење наложених мера.

Команданти градских и општинских штабова су свакодневно спроводили мере Кризног штаба и били у контакту са Окружним штабом.Истовремено су бринули и о најугроженијем становништву, мерама економске помоћи које су спровођене уз помоћ великог броја  привредних субјеката и волонтера на терену.

Медији на подручју Мачаванског управног округа свакодневно су обавештавали грађане о епидемиолошкој ситуацији,кроз саопштења команданта Окружног штаба,али  и команданата   локалних штабова градова и општина.

Овим поводом користим прилику да се захвалим свима који су дали допринос да епидемија остави што мање последица на здравље наших грађана,а ту пре свега мислим  на здравствене раднике,припаднике полиције и  Војске ,запослене у локалним самоуправама,Црвеном крсту,великом  броју  волонтера,медије,али и на  све грађане,посебно оне старије од 65 година,који су се дисциплиновано понашали и поштовали мере које су наложене од стране државних органа.

Укидањем ванредног стања ванредне мере остају на снази у оквиру проглашене епидемије од посебног значаја.Иако је ситуација под контролом,вирус је и даље у популацији и још увек имамо  оболелих.Из тог разлога самоодговорност наших суграђана мора да буде још већа ,што значи да морају да брину не само о себи ,него и о својим најближима,али и околини,поштујући све прописане мере Републичког кризног штаба.   

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац

 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH