ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

17.05.2020 Војска већ интервенисала у Шиду, 18 миграната враћено у прихватни центар

Војска je стигла у Шид како би превентивно контролисала три центра са скоро 2.000 миграната. Ноћас је већ интервенисала и 18 миграната вратила у прихватни центар.

Око 70 припадника Војске Србије распоређено је у три прихватна центра – "Адашевцима", "Принциповцу" и "Шид - Станици". У тим центрима борави око 1.900 мигираната из 18 земаља. Проблем за локално становништво су, кажу, нерегистровани мигранти који бораве на отвореном. 

Зоран Семеновић, заменик председника Општине Шид рекао је за РТС да је од јутрос на том подручју далеко стабилније и да су припадници војне полиције ноћас вратили 18 особа у прихватне центре.

"Ситуација од кад су припадници Војске Србије заузели своје положаје је далеко стабилнија. У току ноћи је дошло до привођења, враћања 18 лица у прихватне центре, што је далеко безбедније него свих дана претходно", рекао је Семеновић.

Семеновић је рекао да се грађани шидске општине захваљују председнику Вучићу, а посебно Војсци која је својим деловањем и радом у овом тренутку и брзом интервенцијом спречила сваки покушај угрожавања безбедности људи и имовине.  

Он је указао да су под највећим притиском насеља Принциповац, Воловин, Сот и Батровци, јер у тим местима мигранти немају намеру да се врате у центре које су напустили.

"Они онда бораве по туђим викендицама, њивама, шумама, шумарцима и одатле покушавају да да се домогну границе према Хрватској", истакао је Семеновић. 

Mинистар одбране Александар Вулин данас је са замеником начелника Генералштаба ВС генерал-мајором Петром Цветковићем обишао јединице и рекао да је Војска Србије преузела одговорност за спољно обезбеђење мигранских кампова у Општини Шид.

Председник Александар Вучић је одлуку о слању војника у Шид донео на основу безбедносних процена и захтева грађана.   

Војници ће се смењивати у три смене на пунктовима испред прихватних центара.  

Највећи проблем у шидској општини праве нерегистровани мигранти које су мештани затицали, не само у својим двориштима него и шумама и на њивама, у воћњацима, због чега су се осећали небезбедно и тражили помоћ државе.  

Војска Србије ће, као и до сада, чувати безбедност свих грађана, извршавати наређења и предузимати све мере ради реализације додељених задатака у складу са законом и Правилом службе.

Извор: РТС https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/3956635/vojska-sid-migranti.html

 

 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH