ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

16.06.2020 Одржана завршна конвенција ОО СПС-а Богатић

У препуној сали КОЦ-а Богатић одржана је завршна конвенција ОО СПС-а Богатић на којој су представљени кандидати за одборнике у Скупштини општине Богатић. О успесима у протеклом периоду и очекивањима на предстојећим изборима прво је говорио председник ОО СПС-а, Ненад Бесеровац, који је и носилац листе социјалиста на локалним изборима.

- Свакако ћемо и ми у Богатићу дати пун допринос да наша парламентарна листа „Ивица Дачић - СПС - ЈС - Драган Марковић Палма“, завреди бар педесетак посланичких мандата у Скупштини Србије. Када су локални избори у питању, ту нам је одговорност још и много већа. Обзиром да смо победили на последњим изборима, да смо скоро већ седам година носиоци највиших функција у општини, ми једноставно немамо други избор него да покажемо да смо за грађане нешто добро радили и урадили у претходном периоду, - рекао је Ненад Бесеровац и затим и захвалио и новим људима на листи социјалиста и свој говор завршио поруком: - Одаћу вам једну тајну, добро нам иде, наша листа је највећи наш адут и уз велики рад, за неколико дана очекујемо оцену бирача."

Кандидат за народног посланика у Скупштини Србије, др Тијана Пејовић, посебно је истакла могућности које програм и активности СПС-а нуде младима и женама.

- Част ми је да вам се данас обратим у име младих и у име жена. Ту прилику имам управо из тог разлога што је СПС место где се наш глас чује, а наше мишљење уважава. Место где свако од нас има прилику да се бори за своје идеје, али и за права оних који нас бирају и који нешто од нас очекују. - део је излагања др Тијане Пејовић.

Др Горан Макунчевић, кандидат за народног посланика на листи СПС-а, истакао је успехе и резултате Дома здравља у Богатићу, установе којој је на челу, посебно у околностима трајања епидемије корона вируса. Изразио је велику захвалност свим запосленима, који су успесима допринели. Др Макунчевић се осврнуо и на одличну сарадњу локалне самоуправе и министарстава на чијем се челу налазе министри из редова СПС-а, а што је дало резултате кроз спровођење неколико успешних пројеката развоја локалне заједнице.

Видно задовољан и оптимистичан, поздрављен бурним аплаузом, за говорницу је изашао и Ивица Дачић и одмах похвалио ОО СПС у Богатићу.

- Ретке су средине, ретке су општине где СПС има овакву политичку снагу. Ја увек помињем Богатић као пример и то не само сада, и са руководствима пре, то су најбољи резултати.- Говорећи о односима у коалицији СНС и СПС, Дачић је истакао – „Ми имамо добре односе са Вучићем на нивоу глобалних односа. Имамо осам година стабилне осносе, стабилну Владу, остварили смо изузетно добре резултате“.

Као посебно добар резултат у области спољних послова Дачић је истакао да је чак 18 земаља повукло признање Косова као државе.

- Прошло је време кад је нама као малој земљи неко могао да наредјује шта морамо да прихватимо, а шта не. А од давних 90-тих кад сам почео да се бавим политиком, кад смо имали слоган "Са нама нема неизвесности", па после "Сви смо ми помало социјалисти", до сада када смо дошли до слогана "Ми стојимо постојано", и то је нама актуелно и сада. Наша политика, наше идеје, наша концепција је постојана, са нама нема неизвесности, ми знамо шта је држава, ми смо патриоте, ми имамо мајку Србију и никад је нећемо издати, по свим питањима. Од Републике Српске, од питања Срба у Хрватској, од питања Срба у Црној Гори, питања напада на СПЦ у Црној Гори, отимања светиња. Код питања КиМ, кад Хашим Тачи каже:"Или ће да признају Косово или ништа", онда је наш одговор:"Ништа". Ни улазак у Европску унију по цену одрицања од Косова није опција. То ниједна држава у свету не би урадила, па неће урадити ни Србија. А и нарушавање односа са Русијом и Кином због Европске уније не долази у обзир. Ми више не дамо на себе. Ово су зато избори за обичне људе, за сваког човека и ми ћемо се борити за њих.- завршио је свој говор Ивица Дачић и још једном узвикнуо: "Живела Србија".

 

Д.П

 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH