ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

28.04.2022 Одржана XVII седница СО Богатић

Одборници Скупштине Општине Богатић расправљали су о двадесет тачака дневног реда на данашњем, XVII по реду, редовном заседању. Усвојена је Одлука о ангажовању екстерне ревизије завршног рачуна општине Богатић за 2021. годину, као и прва измена и допуна Одлуке о једнократној помоћи породици за новорођенчад.

Подржане су и Одлуке о покретању поступка прибављања непокретности у јавну својину непосредном погодбом дела катастарске парцеле у К.О. Богатић и катастарске парцеле у К.О.  Очаге, као и Одлука о измени назива улица у насељеном месту Баново Поље. У овом селу ће  Дринска улица и део улице Глише Малетића убудуће носити назив улица Срђана Станчетића.

Изгласани су План и Извештај о реализацији плана за остваривање и унапређивање родне равноправности у општини Богатић за протеклу годину и  Извештај о реализацији локалног акционог плана за родну равноправност за период 2021.-2023.година.

Најдужу и најжустрију расправу водило је неколико одброника око усвајања Нацрта јавног уговора за јавно-приватно партнерство са елементима концесије за поверавање обављања комуналне делатности јавног линијског превоза путника на територији општине Богатић. Овим уговором Општина Богатић поверила је превознику „Мачва Експрес“ обављање делатности превоза на период од десет година, а њиме је омогућено повлашћено коришћење приградског превоза ученицима основних школа, старијим од 65 година, ФК „Мачва 1929“ и ОРК „Мачва“. Одборничка група Социјалистичке партије Србије била је против усвајања ове тачке дневног реда.

Одборници су дали сагласност Нацрту уговора о регулисању међусобних односа између предузећа за производњу, промет и услуге ,,Монарх", д.о.о Београд и Општине Богатић, којим ће се реализовати пројекат узгоја пољопривредних производа уз примену топлоте из геотермалних извора најсавременијом технологијом. Вредност ове инвестиције је осам милиона евра.

Усвојен је Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања ЈКП Богатић за 2021.годину, као и  Прва измена Програма пословања овог предузећа за текућу годину, које је образложио директор, Владан Попадић.

Извештаје о раду и финансијском пословању за 2021.годину Народне библиотеке ,,Јанко Веселиновић“ и Културно-образовног центра ,,Богатић“ за говорницом су изнели директори установа, Драгица Тешић и Иван Остојић, а потом су обе тачке усвојене.

Констатован је престанак дужности члану Управног одбора Туристичке организације општине Богатић, члану Школског одбора ,,Мачванске средње школе" и члану Школског одбора ОШ „Јанко Веселиновић“ Црна Бара, а потом су именовани нови чланови.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH