ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

08.05.2024 СРПСКИ ПЕСНИЧКИ ВИТЕЗ И МЛАДИ ВИТЕЗОВИ

Најдражи су они гости који донесу пуне руке поклона. Данас је ОШ ,,Јанко Веселиновић“ у Црној Бари дочекала посебне госте – Недељка Попадића и Рада Ђерговића.
Ово дружење је само део активности које школа у Црној Бари спроводи у оквиру Недеље сећања и заједништва, а у вези са немилим догађајима из маја прошле године. Школа оваквим активностима показују да  није само место учења, већ и место, на којем се расте у неке боље људе, какве боља времена и заслужују. 
Недељко Попадић је најпопуларнији и најтиражнији српски песник у последњој деценији. Рођен је у Сплиту 1961.године. Живи у Београду. Покренуо је едицију ,,Дечја литература“. Објавио бројне збирке поезије, заједничку књигу са Љубивојем Ршумовићем, Душком Трифуновићем, Пером Зупцем и Мошом Одаловићем (,,Крила витезова“) Приређивач је неколико антологија поезије. Заступљен је у читанкама и уџбеницима. Оснивач је и главни и одговорни уредник часописа за децу ,,Витез“. Добитник је значајних награда и признања. 
Витез је нашег доба!
Раде Ђерговић је српски хумориста, сатиричар и афористичар. Писао је за емисију ,,Минимакс“ која се емитовала на таласима Радио Београда. Данас пише и за Ивана Ивановића. Његова дела су превођена на руски, пољски и македонски језик. Добитник је бројних награда и признања.Члан је Удружења књижевника Србије и НВО „Ризница српске духовности“. Био је председник Чивијашке Републике 2002-2003. године.
Витез је, раме уз раме, са Недељком Попадићем.
Недељко Попадић, живи витез наших дана, ушетао је међу децу. Говорио је стихове стојећи пред најстрожом публиком, а та млада витешка публика је упијала сваки стих као најприроднију течност живота. Освежени, крај сваке изрецитоване песме, пропратили су овацијама и аплаузом као што се то ради када се добије онај го који решава нерешен резултат. Ови млади витезови су схватили да им је учитељ и да ће их научити свим часним и јасним (читај: добрим) стварима да би сутра, када порасту и они постали добри.
,,Школо моја пређи на другога“ рече Раде који тврди да очеви траже здравствену књижицу када виде ђачку свог детета и да ти исти очеви нису равнодушни према учетиљецима које им деца воле. Раде је објаснио деци да афоризми постоје да их насмеју, а да ће помоћу њих много тога научити када порасту.
,,Дечија душа је начистија. Њихов осмех је без резерве. Ако им се нешто допадне, они то и покажу. Нема фолирања. Ако им се нешто не допада и то покажу.“, рекао је Недељко.
Није било фолирања. Осмех је био смех и смејање. Својом поезијом извукао је из њих све оне велике бриге (шта ако не знам да се љубим), све дечије радости и научене лекције. 
Школа је остала пуна поклона након њиховог одласка. Оставили су насмејана лица, добро расположење, подељене тајне, инспирацију и мотивацију у малим витешким главама и причу о мишу и лаву (,,Неко је рођен само да мрзи, а неко рођен да носи круну“).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Катарина Кулезић
 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH