ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

28.07.2016 Svečano zatvorena 18. slikarska kolonija “Sovljak 2016”

U Etno parku  u Sovljaku  svečano je zatvorena  18. slikarska kolonija  „Sovljak 2016“. 

Pod krošnjama stoletne lipe, od 22. jula inspiraciju za svoje radove pronašli su umetnici iz raznih krajeva Srbije:  Vladimir Vlajić iz Beograda, Đorđe Stanić iz Užica, Milena Radić iz Kaća, Radmila Matejević iz Niša, Miroljub Sretenović iz Kragujevca,Dimitrije Kolarević iz Bačkog Jarka, Milovan Panić iz Pančeva i Milivoje Štulović iz Kragujevca.

Svaki umetnik darivao je dva rada, koja su refleksija ličnog  stila i jedinstvenog nadahnuća. Portreti, dela apstraktne umetnosti, pejzaži, našli su svoje mesto u novoj kolekciji slika, koje će upotpuniti bogatu riznicu KOC-a  i opštine Bogatić.

“Izuzetna je čast što smo po 18. put ugostili plejadu vrsnih slikara. Oni su nam ostavili vredna umetnička dela sa prelepim motivima, koji su plod inspiracije nastale u mačvanskom podneblju”, rekla je za Mačva Info, Tanja Jurišić, direktor Kulturno – obrazovnog centra.

Slikari iz Sovljaka uvek ponesu lepe uspomene i steknu nova prijateljstva. Na dar Mačvanima ostavili su vredna umetnička dela, koja će zauvek ostati spona između umetnosti i mačvanskog gostoprimstva.

“Nosim veoma lepe uspemene i voleo bih da vaš kraj ponovo posetim. Bila je čast učestvovati na ovoj koloniji i družiti se sa kolegama”, izjavio je Vladimir Vlajić, akademski slikar iz Beograda.

Zahvalnice i poklone umetnicima uručili su: Tanja Jurišić, direktor KOC Bogatić i Dragomir Ninković, koordinator slikarske kolonije. Pozdravnom besedom koloniju je svečano zatvorio Dragan Martinović - Martin.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što likovna kolonija u Sovljaku i danas diše punim plućima. Sve ono što je Milić od Mačve svojim delom zaveštao našem narodu, kroz ovu koloniju dobija potpuni smisao. Nadam se da će slikari uvek rado svraćati u Mačvu i odavde nositi lepe uspomene”, rekao je Martin.

Ljubitelji likovne umetnosti u Mačvi, 16 umetničkih dela u bojama zavičaja, imaće priliku da vide u Svečanoj sali Skupštine opštine Bogatić, na izložbi koja se tradicionalno održava svake godine, kada se dela u potpunosti pripreme za izlaganje. Postavka vrednih umetničkih dela, osvanuće i u kulturnim centrima u regionu, najavili su organizatori.

 

N.Isaković

Projekat "Mačva Info" sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić - "Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva"
 
 

GRAĐANI REPORTERI

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH