ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

04.09.2015 Dani polja kukuruza u Bogatiću

Tradicionalni dani polja kukuruza i soje održani su u Bogatiću, u organizaciji Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Šabac. Na oglednim parcelama predstavljeni su hibridi domaćih semenskih kuća: Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, Institut za kukuruz Zemun Polje  i AS hibridi. U prisustvu poljoprivrednih proizvođača iz Mačve, skup je otvorila Svetlana Zlatarić, savetodavac u PSSS Šabac.

„Ovogodišnja suša umanjiće prinos ratarskih kultura u proseku 50%, na parcelama gde nisu primenjivane sve agrotehničke mere“, istakla je Svetlana Zlatarić.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, predstavio je 12 hibrida  iz 4 grupe zrenja: 300, 400, 500 i 600, među njima i nove sorte.

„Hibridi su dobro podneli sušu, naročito na oranicama Mačve, Azbukovice, Jadra i Bačke“, istakao je Mladen Ignjatović, stručni savetnik Novosadskog instituta.

"Na oglednim poljima, pored starih, predstavljene su i dve nove sorte kukuruza AS hibrida. Svi oni su dobro podneli sušu", rekao je Ivan Baštovanović, stručni savetik - AS hibridi.

Stari i novi hibridi Instituta za kukuruz Zemun Polje, dobro su se prilagodili sušnom periodu.

Poljoprivredni proizvođači imali su priliku da vide i 20 sorti soje nulte grupe Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i tri sorte Instututa za kukuruz Zemun Polje.

Proizvođači koji su primenili sve agrotehničke mere, imaće dobar prinos, a oni koji su se uzdali u vremenske prilike, mogu očekivati znatno manji prinos, opšti je zaključak poljoprivrednih stručnjaka.

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

26.12.2019 Roditelji su rekli svoje: „STOP pirotehnici!“

Praznici su gotovo uvek prilika za slavlje, radost i veselje. Dobro se pije, jede, čovek je opušeniji i dopušta sebi ...

04.12.2019 ВАВЕДЕЊЕ У БОГАТИЋУ

Традиционално и ове као и претходних година на празник Ваведења Пресвете Богородице, Богородица нас је окупила на Светој Литургији у ...

01.12.2019 ПРВО ПРИЧЕШЋЕ У БОЖИЋНОМ ПОСТУ

Првог децембра, на дан светих мученика Платона, Романа и Варула, у храму Рођења Пресвете Богородице са почетком у 8 часова ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH