ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

28.03.2015 Stručna praksa mačvanskih srednjoškolaca - veterinarskih tehničara

Učenici četvrte godine, smer veterinarski tehničar imali su priliku da prisustvuju hirurškoj intervenciji,koju su organizovale i izvodile profesorke Tatjana Lovaš i Tamara Tomić.

Obavljena je sterilizacija kuje rase pudla,starosti šest godina,u hirurškoj sali koju nam je ustupila Veterinarska stanica"O2" iz Dublja.

Intervencija je bila indikovana,jer je pacijent bio u početnoj fazi piomtre(gnojne upale materice), tako da su učenici imali prilike uživo da vide patološke promene na materici.

Ovaj praktičan pristup je omogućio učenicima da aktivno učestvuju i ujedno vežbaju aplikaciju injekcija,što će im pomoći u pripremi za praktični deo maturskog ispita koji ih čeka u junu.

 

U organizaciji Kinološkog društva "Mačva" na nedavno održanoj IV Međunarodnoj izložbi pasa svih rasa u Bogatiću, učenici svih razreda Mačvanske srednje škole, smer veterinarski tehničar, koji pohađaju izborni predmet Kinologiju, aktivno su učestvovali kao zapisničari .Bili su raspoređeni na svim ringovima gde su sudije ocenjivale pse i pomagali im da što bolje urade svoj posao.

Imali su priliku da vide različite rase od ukupno 512 prijavljenih pasa, među kojima je bilo i nekoliko pasa u vlasništvu naših učenika.

Uprkos kišnom i hladnom danu, sa ponosom možemo da kažemo da je izložba uspešno organizovana, a da su naši đaci odgovorno i posvećeno obavili svoj zadatak.

Ovo je veliko iskustvo, koje je pružilo priliku učenicima da vide lepotu koju nosi posao kinološkog sudije,  što će možda neke od njih opredeliti da se u budućnosti bave tim  poslom.

 Tamara Tomić – profesorka u Mačvanskoj srednjoj školi

 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH