ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

25.08.2015 “Škola za roditelje” – stručna pomoć u negovanju porodičnih vrednosti

U Bogatiću je 18. avgusta započela realizacija programa "Škola za roditelje", u organizaciji Udruženja građana "Mačvanska mreža", a uz podršku lokalne samouprave.

U savremenom društvu, pod uticajem ubrzanog tempa života i otežanih socijalno-ekonomskih uslova, vrlo malo vremena se posvećuje odnosu roditelja i dece. Cilj “Škole za roditelje” je upravo negovanje tih odnosa, kroz besplatne edukativno - vaspitne radionice, kako sa roditeljima, tako i sa onima koji će tek postati. "Školu " vode, psihijatar dr Milena Martinović i psiholog Snežana Laslo, sertifikovani voditelji ovog programa.

“Glavne teme su porodica, brak, dete i roditeljstvo,  kojima će se "Škola" baviti kroz 16 dvosatnih susreta, organizovanih u vrlo prijatnom ambijentu i opuštenoj atmosferi, uz razmenu ličnih iskustava učesnika i edukativne blokove posvećene značajnim činjenicama vezanim za odnose unutar porodice i vaspitavanje dece”, rekla  je  Snežana Laslo.

“Ovaj program ima preventivni karakter i može biti od velike pomoći budućim roditeljima”, napomenula je dr Milena Martinović, psihijatar.

Svoje iskustvo sa polaznicima, podelila je Milena Ćirović, koja je bivša učesnica ovog programa, realizovanog pre jedanaest godina, u organizaciji Centra za socijalni rad.

“Program je trajao devet meseci. Nosim pozitivna iskustva, koja i danas primenjujem kao roditelj”, istakla je Milena Ćirović.

Krajnji rezultat programa koji će se realizovati kroz četiri ciklusa, jeste  unapređenje vaspitne funkcije roditelja, povećanje osetljivosti za potrebe dece i unapređenje komunikacije na relaciji roditelj-dete. 

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH