ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

28.10.2015 Nada Blam po iskrcavanju "Boinga" u Jagodini: "Brži i od profesionalaca"

Omladinska scena Pozorišta "Janko Veselinović" iz Bogatića, sa predstavom  "Boing Boing", učestvovala je na šestom Međunarodnom festivalu dečjih i omladinskih predstava u Jagodini. Mladi glumci ponovo su briljirali i pobrali aplauze publike u prepunoj sali Jagodinskog pozorišta.

Nakon selekcije predstava iz raznih krajeva Srbije, "Boing Boing" se našao  u konkurenciji sa predstavama pozorišta iz Smederevske Palanke, Beograda, Sremske Mitrovice i Strumice (Makedonija). U žiriju prestižnog festivala bili su: Ivan Bekjarev, pozorišni i filmski glumac, Nada Blam, prvakinja Narodnog pozorišta  i Violeta Jovanović, dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

Nakon odigrane predstave, preovladale su  pozitivne kritike na račun režije Ivane Terzić i igre mladih glumaca iz Bogatića.

„Vi ste postigli ono što ste hteli, što se tiče brzine i prezentacije vodvilja kao žanra. To je i najveći kvalitet predstave“, istakao je Ivan Bekjarev i dodao, da u ovom ozbiljnom poduhvatu, mladi glumci ponekad upadaju jedni drugima u reč, upravo zbog brzine igranja.

 „Ovi nedostaci se vrlo lako mogu otkloniti. Generalno sam zadovoljan predstavom, koja je dinamična i puna preokreta“, zaključio je Bekjarev.

„Uživala sam u predstavi. Glumci su odlično izgradili karaktere, a režija je precizna. Tekst koji je inače „spor“, učinili ste dinamičnim i zanimljiv, čak bolje i od profesionalaca“, rekla je Nada Blam.

Ona se osvrnula i na značaj festivala za razvoj mladih glumaca i negovanje kulture pozorišne publike.

"Ovakvi festivali  nam pomažu u građenju vrednosnih principa kulture najmlađih, stvaranju novih glumaca i pozorišne publike za budućnost", istakla je Nada Blam.

“U  konkurenciji više od četrdeset omladinskih pozorišta iz zemlje i regiona, koliko ih se prijavilo za  festival, selektor Dejan Cicmilović  je odlučio da komedija Marka Kamelotija u izvođenju naših mladih glumaca, uzme učešće u ovoj značajnoj smotri dramskog stvaralaštva. U godini kada Pozorište Janko Veselinović slavi 65 godina postojanja , učešće na festivalu je još jedan dokaz kvalitetnog i kontinuiranog rada”, istakla je Ivana Terzić, profesionalna glumica i reditelj Omladinske scene Pozorišta “Janko Veselinović” u Bogatiću.

U subotu, 31. oktobra, biće dodeljene nagrade za najbolju predstavu, režiju, uloge, scenografiju i kostimografiju u dečjoj i omladinskoj konkurenciji. Festival je počeo 26. a trajaće do 31. oktobra.

 

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH