ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

11.04.2016 Turski ambasador Mehmet Kemal Bozaj u zvaničnoj poseti opštini Bogatić

Ambasador   Republike Turske Mehmet Kemal Bozaj je danas je bio u zvaničnoj poseti  opštini Bogatić, povodom uspešno realizovanog projekata  renoviranja  izdvojenog odeljenja  Osnovne škole „Mika Mitrović“ u Banovom Polјu. Na radnom sastanku delegacija Ambasade Turske, turske agencije za saradnju i koordinaciju Vlade Republike Turske “TIKA”, rukovodilaca  projekta “Srbija u Ritmu Evrope” i predstavnika lokalne samopurave, govorilo se o prvom uspešno realizovanom projektu, ali i o mogućnostima dalje saradnje, naročito u oblasti obrazovanja.

“Srbija i Turska su zemlje sa jakom tradicijom. Mi želimo da imamo prijateljske odnose i radićemo na širenju saradnje na svim poljima. Deca su naša budućnost, zato u nju i ulažemo. Uzeli smo učešće u ovom projektu, kako bi deci pružili bolje uslove za obrazovanje, jer je to važno za napredak Srbije”, rekao je Mehmet Kemal Bozaj, ambassador Republike Turske.

Uručene su i zahvalnice ambasadoru Turske, predstavniku Turske agencije za saradnju i rukovodiocima projekta „Srbija u ritmu Evrope“,  preko kojih je i uspostavljena saradnja između ambasade i opštine.

“Mi smo naš zadatak obavili. Povezali smo Ambasadu Turske i Opštinu Bogatić, a plod te saradnje jeste i ovaj uspešno realizovan projekat”, rekao je Igor Karadarević, izvršni direktor “Srbija u ritmu Evrope”.

Saradnja Republike Turske i Vlade Republike Srbije na velikim infrastrukturnim projektima, dobar je osnov i za buduća ulaganja i u opštinu Bogatić, istakao je predsednik Opštine Nenad Beserovac , a kao dobar primer naveo je velike turske investicije u kupovinu Čačanske banke, izgradnju Fabrike u Vladičinom Hanu i Fabrike tekstila u Krupnju.

U renoviranje Osnovne škole u Banovom Polju uloženo je dva i po miliona dinara. Ploču sa natpisom donatora, otvorili su predsednik Opštine Bogatić Nenad Beserovac i ambasador Turske Mehmet Kemal Bozaj. Za postavljanje nove stojarije i renoviranje fasade, ambasada Republike Turske je posredstvom turske razvojne agencije „TIKA“, uložila million i po dinara, dok je opština Bogatić u sistem za grejanje uložila million dinara.

“Posebno smo srećni kada smo videli kako su ovde deca nasmejana. Ona će sada imati bolje uslove za obrazovanje. Verujemo da ćemo nastaviti saradnju i kroz druge projekte”, rekao je Mehmet Bayrak, koordinator “TIKA”.

U Etno kompleksu u Sovljaku, domaćini su prezentovali kulturno istorijsko nasleđe ovog kraja. Folklorni ansambl “Đido” Kulturno obrazovnog centra, predstavio se raskošnim nošnjama i igrama.

N.Isaković

 

 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH