ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

04.07.2016 Sprovedena vanredna akcija Crvenog krsta. Lokalna samouprava donirala transfuziološki krevet

Crveni krst Bogatić organizovao je danas vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa mobilnom ekipom Službe za transfuziju krvi Opšte bolnice Šabac. Akcija je po prvi put sprovedena u prostorijama Doma zdravlja u Bogatiću. Zbog porasta broja davalaca i akcija Crvenog krsta, predsednik Opštine Bogatić - Nenad Beserovac, uručio je donaciju lokalne samouprave – transfuziološki krevet Službi za transfuziju.

Primopredaji su prisustvovali direktor Doma zdravlja Goran Makunčević, sekretari Crvenog krsta i stručno osoblje Službe za transfuziju.

Crveni krst Bogatić je u samom vrhu institucija u Srbiji prema broju prikupljenih jedinica krvi i davalaca u odnosu na broj stanovnika. Shodno tome, naša obaveza je da pomognemo u stvaranju optimalnih uslova za sprovođenje akcija”, rekao je Nenad Beserovac.

Načelnik Službe za transfuziju krvi iz Šapca dr Mitko Brajić, napominje da je Opština Bogatić jedna od retkih u Srbiji koja na ovaj način pomaže Crvenom krstu.

Mi smo zahvalni na donaciji koja će doprineti efikasnijem radu i većem komforu za naše davaoce. Sa svim institucijama u opštini Bogatić imamo odličnu saradnju, koja se upravo i ogleda u veoma uspešnom radu i rezultatima”, rekao je dr Mitko Brajić.

Zbog visokih temperatura u letnjem periodu i povećanih potreba bolnica za dragocenom tečnošću, često dolazi do nestašice krvi u Srbiji.Kako bi se sprečilo odlaganje operativnih programa u bolnicama i pomoglo u pravovremenom zbrinjavanju pacijenata, Crveni krst Bogatić će ovu akciju uvrstiti u svoj redovan godišnji kalendar.

Trudićemo se da 4. jul u našem godišnjem kalendaru zauzme svoje mesto, jer je ova vanredna akcija izuzetno značajna, naročito u letnjem periodu kada su rezerve krvi na minimum u našoj zemlji. Mi smo bili posrednici između Službe za transfuziju i lokalne samouprave koja je donirala transfuziološki krevet. On će sigurno doprineti efikasnijem radu na terenu i većoj udobnosti za naše davaoce”, izjavio je Dražen Pavić, sekretar Crvenog krsta Bogatić.

Ovo je bila deseta ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi, a do kraja godine Crveni krst će organizovati još 11. Prikupljene jedinice namenjene su potrebama Službe za transfuziju Opšte bolnice ”Dr Laza K.Lazarević” u Šapcu.

 

N.Isaković

 
 

GRAĐANI REPORTERI

09.10.2019 ДЕЧИЈА АТЛЕТИКА У ДЕЧИЈОЈ НЕДЕЉИ

У оквиру Дечије недеље 9. октобра Спортско удружење “Атлетика Богатић”, сарадник Одбора за веронауку Епархије шабачке, ученицима ОШ “Јован Цвијић” ...

30.09.2019 Dragan Bohnec vicešampion Srbije

U Kruševcu je prethodne subote održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire i na njemu je Dragan Bohnec uspeo da osvoji ...

27.09.2019 КРСТОВДАН У КЛЕЊУ

Hа празник Воздвиженија Часног Крста - Крстовдан, предвођени својим вероучитељима, ученици ОШ “Лаза К. Лазаревић” у Клењу посетили су храм ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH