ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

01.10.2016 Osma Izložba goveda simentalske rase i ovaca virtemberg – Siniša Ljubanić iz Bogatića dobitnik nagrade za najbolju muznu kravu

Mačvanski stočari, osmu godinu  za redom, pokazali su genetski potencijal iz svojih štala, na Izložbi goveda simentalske rase i ovaca virtemberg. Organizator manifestacije je Direkcija za poljoprivredu i selo opštine Bogatić, pokrovitelj opština Bogatić uz podršku mnogobrojnih sponzora.

I ove godine akcenat je bio na kvalitetu izloženih grla, stoga se komisija za selekciju pridržavala strogih kriterijuma za odabir. Izloženo je 88 grla simentalske rase  i 6 kolekcija ovaca rase virtemberg.

Izložbu je otvorio direktor Direkcije za poljoprivredu i selo Dušan Tufegdžić.

“Svake godine unapređujemo kvalitet grla na izložbi. Opredelili smo se za kvalitet, a ne kvantitet, zbog toga su ustanovljeni  stručni kriterijumi za selektovanje grla”, izjavio je Tufegdžić.

Članovi stručne komisije konstatovali su napredak u kvalitetu izloženih goveda  i istakli značaj ovakvih izložbi za unapređenje stočarstva. Najvažniji kriterijumi za ocenjivanje su poreklo, spoljašnji izgled, kao i pripremljenost grla za izložbu.

“Opština Bogatić je uprkos svim poteškoćama u stočarstvu vezanim za pojavu nodularnog dermatitisa, uspela da organizuje manifestaciju koja je od velikog značaja za razvoj govedarstva u Mačvi”, izjavio je Vlada Pantelić, zamenik direktora Instituta za stočarstvo.

U kategoriji junica, pobedilo je grlo vlasnika Radisava Krajčinovića iz Glogovca, u grupi prvotelki, grlo Dragana Vladimirovića iz Klenja, a nagradu za najbolju muznu kravu na izložbi dobio je Veroljub Ilić iz Klenja. Apsolutna šampionka izložbe je muzna krava vlasnika Siniše Ljubanića iz Bogatića.

Nagrada za pobedničku kolekciju ovaca rase virtemberg pripala je Joviši Todiću iz Dublja, dok je titula apsolutnog šampiona izložbe za najboljeg ovna, pripala Goranu Čoliću iz Bogatića.

Diplome, zahvalnice, pehare i poklone sponzora, uručio je direktor Direkcije za poljoprivredu i selo - Dušan Tufegdžić, a organizatori su obezbedili i vredne novčane nagrade za najuspešnije.  Osnovni cilj ove manifestacije je podsticaj razvoja stočarstva u Mačvi, genetskog potencijala goveda simentalske rase i ovaca virtemberg, istakli su organizatori.

 

 

 

 

 

 

 

 

N.Isaković

Projekat "Mačva Info" sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić - "Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva".

 
 

GRAĐANI REPORTERI

09.10.2019 ДЕЧИЈА АТЛЕТИКА У ДЕЧИЈОЈ НЕДЕЉИ

У оквиру Дечије недеље 9. октобра Спортско удружење “Атлетика Богатић”, сарадник Одбора за веронауку Епархије шабачке, ученицима ОШ “Јован Цвијић” ...

30.09.2019 Dragan Bohnec vicešampion Srbije

U Kruševcu je prethodne subote održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire i na njemu je Dragan Bohnec uspeo da osvoji ...

27.09.2019 КРСТОВДАН У КЛЕЊУ

Hа празник Воздвиженија Часног Крста - Крстовдан, предвођени својим вероучитељима, ученици ОШ “Лаза К. Лазаревић” у Клењу посетили су храм ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH