ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

04.07.2017 Osvećenje temelja novih učionica Mačvanske srednje škole

Proširenje kapaciteta Mačvanske srednje škole u Bogatiću počelo je prošlog meseca. Radovi su u punom jeku, a osvećenje temelja novih učionica danas je obavilo Njegovo preosveštenstvo, episkop  šabački, gospodin Lavrentije, sa sveštenstvom. Vladika je izrazio zadvoljstvo što je deo današnje svečanosti, kojom se nadograđuje jedan obrazovni hram i dodao da se nada da će se svi prisutni uskoro ponovo okupiti kada se radovi privedu kraju.

"Neka je blagosloven ovaj započeti posao, hvala vam što mislite na buduće naraštaje. Neka blagoslovi Gospod Bog ove prostorije, da se u njima srpski narod uči više o nebu nego o hlebu, više o duši nego o telu. Neka vam svima Bog daruje sreće, radosti i lepog vremena, da ove radove privedete kraju", rekao je vladika Lavrentije.

Činu osvećenja temelja uz predstavnike lokalne samouprave, brojne profesore, učenike i građane, prisustvovao je i pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih, Aleksandar Pajić.  Pomoćnik ministra naveo je da je Mačvanska srednja škola jedna od cenjenijih obrazovnih ustanova u regionu, što pokazuju i rezultati upisa i dodao da će Ministarstvo prosvete uvek  učestvovati  u ovakvim projektima, koji doprinose kvalitetnijem obrazovanju.

"Sigurni smo da će novi prostor doprineti boljim uslovima za rad učenika u Bogatiću, kako  u srednjoj školi, tako i u osnovnim školama u opštini gde se takođe izvode radovi. Sam upis je protekao vrlo dobro, jedan od boljih u poslednjih desetak godina. Ova investicija će, siguran sam, pospešiti upis i narednih generacija u ovu školu, zbog kvaliteta obrazovanja koju ona može da pruži", izjavio je Aleksandar Pajić.

Predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac izrazio je zadovoljstvo što su po završetku školske godine nikla tri nova gradilišta na obrazovnim ustanovama u opštini.

"Nadam će da ćemo do početka nove školske godine dobiti tri nova funkcionalna i reprezentativna objekta, gde će zaposleni moći nesmetano da obavljaju svoje aktivnosti, a učenici usavršavaju i uspešno pohađaju nastavu", dodao je Nenad Beserovac.

Predstavnici ministarstva i školske uprave obišli su gradilište u jedinoj srednjoškolskoj ustanovi u opštini Bogatić, nakon čega su zajedno sa direktorkom škole i predsednikom opštine obišli kabinete i objekat sportske hale, koja je u završnoj fazi. Danas je počeo i prvi upisni krug, pa su predstavnici ministarstva porazgovarali i sa budućim srednjoškolcima, koji su odabrali da svoje školovanje nastave u Mačvanskoj srednjoj školi.

"Pokazala se potreba za proširenjem prostora naše škole, pa ćemo ovim dodatnim učionicama rasteretiti dosadašnje kapacitete. Projekat je predat pre ćetiri godine i sada je došlo vreme da se to realizuje", rekla je Milica Dražić, direktor Mačvanske srednje škole.

Pre dolaska na osvećenje temelja novih učionica Mačvanske srednje škole, načelnik školske uprave za Kolubarski i Mačvanski okrug, dr Zorica Jocić, obišla je i radove koji se izvode na objektu OŠ "Mika Mitrović" Bogatić.

"Učenici će u novu školsku godinu krenuti u jedan drugačiji, prilagođeniji prostor, jer sve što se radi radi se u interesu đaka, škole i postoje zbog dece. Srednja škola ove godine beleži najbolji upis u poslednjih deset godina, što je rezultat dobrog predloga i plana upisa, koji su prihvatili školska uprava za Kolubarski i Mačvanski okrug i Ministarstvo prosvete", izjavila je dr Zorica Jocić.

Dogradnjom Mačvanske srednje škole postojeći kapacitet biće prošireni za oko 250 kvadrata, kojim će objekat dobiti dodatne tri učionice, dve kancelarije i zubnu ordinaciju. Vrednost radova je 123.000 eura, a finansiraju se iz sredstava po Projektu odobrenom od Evropske investicione banke. Ovog leta izvode se radovi i u OŠ „Mika Mitrović“ Bogatić, koja će do prvog septembra biti potpuno renovirana, kao i na objektu OŠ „Laza K. Lazarević“ u Klenju.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

09.10.2019 ДЕЧИЈА АТЛЕТИКА У ДЕЧИЈОЈ НЕДЕЉИ

У оквиру Дечије недеље 9. октобра Спортско удружење “Атлетика Богатић”, сарадник Одбора за веронауку Епархије шабачке, ученицима ОШ “Јован Цвијић” ...

30.09.2019 Dragan Bohnec vicešampion Srbije

U Kruševcu je prethodne subote održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire i na njemu je Dragan Bohnec uspeo da osvoji ...

27.09.2019 КРСТОВДАН У КЛЕЊУ

Hа празник Воздвиженија Часног Крста - Крстовдан, предвођени својим вероучитељима, ученици ОШ “Лаза К. Лазаревић” у Клењу посетили су храм ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH