ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

1. Aug. 2017 Nesuglasice u vladajućoj koaliciji na XI sednici SO Bogatić

Odbornici u Bogatiću zasedali su danas na XI redovnoj sednici Skupštine opštine. Na dnevnom redu našlo se šesnaest tačaka, a na predlog  17 odbornika, dnevni red je proširen za još šest. U Velikoj sali Skupštine Opštine tako se raspravljalo o razrešenju i imenovanju predsednika i članova Upravnog odbora Doma zdravlja Bogatić, kao i po jednog člana statutarne i komisije za izbor i imenovanje Skupštine opštine. Dopuna dnevnog reda izazvala je sukob mišljenja u vladajućoj koaliciji, a u ime OO SPS     predsednik, Nenad Beserovac, naveo je da je ovim činom ugrožen koalicioni sporazum.

“O formalno pravnim nedostacima ove dopune obavestićemo resorno ministarstvo, ali veći problem je to što je ovo grubo kršenje koalicionog sporazuma, koji su potpisali lično predsednici  SPS i SNS, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić. Ako predlog bude usvojen, po nama će, od danas ovo biti tehnička koalicija i ubuduće će sve probleme rešavati stranačke centrale”, izjavio je Beserovac.

Stav svoje odborničke grupe SNS, na čiji predlog je dopunjen dnevni red, izneo je Teodor Teodorović, naglasivši da je predlog donela većina i da je sasvim legitiman.

“Ne postoje nikakve proceduralne greške, većina postoji u samom predlogu. Zbog sveučestalijih pritužbi građana na rad Doma zdravlja Bogatić odlučili smo da preduzmemo odgovararjuće korake kako bi se uklonili uočeni nedostaci i stvorili okviri za kvalitetnije i efikasnije poslovanje. Prvi korak na tom putu je smena članova Upravnog odbora”, rekao je Teodor Teodorović.

Svi predlozi iz dopune dnevnog reda  usvojeni su, sa 20 glasova za, 9 protiv i jednim uzdržanim. Predlog su podržali odbornici SNS i SRS, dok su se protiv dopune izjasnili odbornici SPS.  Na XI sednici usvojen je i rebalans budžeta opštine Bogatić za 2017. godinu, kao i predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za tekuću godinu.

Zbog imenovanja Siniše Puzića na funkciju zamenika predsednika opštine Bogatić,  potvrđen je mandat odborniku Borisavu Tanasiću, koji je na današnjoj sednici položio zakletvu.

 
 
VRH