ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

4. Oct. 2017 Otvoreni pozorišni Dani Milivoje Martinović-Martin

Pozorišna smotra „Dani Milivoje Martinović-Martin“ počela je večeras u Bogatiću. Mačvanska publika i ove godine ima priliku da uživa u najboljim amaterskim ostvarenjima iz cele Srbije. Domaćin i organizator manifestacije su Pozorište „Janko Veselinović“ i Kulturno obrazovni centar, a pokrovitelj Opština Bogatić. Aleksandar Volić, pozorišni pedagog, reditelj i član ovogodišnjeg žirija, svečano je otvorio smotru i poručio publici da kao i prethodnih godina uživa u pozorišnoj čaroliji.

Pre deceniju i po rodila se ideja o pozorišnom festivalu u čast Martina, osnivača, reditelja i glumca pozorišta „Janko Veselinović“ u Bogatiću. Svake godine iznova publika opravdava postojanje ove smotre ispunjavajući Salu Kultirno-obrazovnog centra do poslednjeg mesta.

Čast da otvori ovogodišnje Pozorišne dane imao je ansambl Račanskog pozorišta Kulturnog centra “Radoje Domanović”, predstavom “Beogradska trilogija”, po tekstu Biljane Srbljanović, u režiji Dejana Cicmilovića.

Tročlani žiri u sastavu Aleksandar Volić, Dragan Jovičić Jović i Ivana Terzić za najbolje glumačko ostvarenje večeri proglasio je Goricu Milojević za ulogu Kaće, kojoj je uručena diploma i serigrafija slikara Dragana Martinovića, sina Martinovog.

Ljubitelji pozorišta uživaće narednih sedam dana u predstavama pozorišta iz Kostolca, Velike Plane, Nove Pazove, Rakovice, Jagodine, Stare Pazove i Šapca.

Pozorišni dani trajaće do 11. oktobra, početak svih predstava je u 20h, a ulaz je slobodan.

 
VRH