ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

28.01.2018 Peta manifestacija „Drinska lisica“

Na terenima lovačkih sekcija Badovinci, Salaš Crnobarski i Crna Bara, danas je održana peta po redu manifestacija Drinska lisica. Na desnoj obali reke Drine okupilo se preko 200 lovaca iz lovačkih udruženja iz Srbije, kao i gosti iz Republike Srpske.

Pred početak hajke, ispred organizatora, prisutnima se obratio Dragan Ružić, predsednik Lovačkog udruženja “Mačva” i svima poželeo uspešan lov, dobar pogled i mirnu ruku.

Raspoređeni u grupe, lovci sa iskusnim lovačkim psima, pokušali su da, sistemom hajke i čeke, isteraju lisice iz jazbina. Lukava lija pretila je da nadmudri lovce i ostavi ih bez plena. Ipak, sigurnu ruku i precizno oko na ovogodišnjem događaju imali su Milan Marinković iz Crne Bare i Vladimir Jović iz Noćaja, koji su odstelili dva primerka ove divljači.

"Izašla mi je na nekih 30 metara, kerovi su je gonili iz dubine, čuo sam ih i onda se pojavila, a ja sam je jednim hicem otstrelio. Pala je u vatri, kerovi su došli na lice mesta, a kolege su ih pohvatale", rekao je Milan Marinković.

Svi učesnici složno navode da sam odstrel nije prioritet na ovakvim manifestacijama već, pre svega, druženje. Kao veliki zaljubljenici u prirodu, oni održavaju životnu sredinu i mnoge vrste štite od istrebljenja, a kako vole da kažu, pogoni su odličan povod za sklapanje novih i obnavljanje starih poznanstava i razmenu iskustava. Mali jubilej tradicionalnog lova na lisicu u Mačvi uveličale su i dve dame lovca, Nevenka Dimitrić i Danica Kovač.

„Ljubav prema lovu gajim još od malih nogu, generacije unazad u mojoj porodici bili su lovci. Tradicija se nastavlja, pa je danas ovde sa mnom i moj suprug, kao i deca“, izjavila je Danica Kovač.

Po završetku pogona svi učesnici su se vratili na zborno mesto, gde su najuspešnijim lovcima uručeni pehari, a udruženjima, pojedincima i sponzorima zahvalnice. Na tradicionalnoj lutriji glavnu nagradu, lovačku pušku, dobio je Milivoj Lola Mijatović iz Klenja.

Ovogodišnja manifestacija Drinska lisica održana je uz pomoć sponzora BV„Stari lovac“ Loznica, kompanije „Kuman“ iz Požarevca i Miladina Jokića iz Klenja, a uz podršku  Turističke organizacije i SO Bogatić.

 

 

M.K

 
 

GRAĐANI REPORTERI

01.10.2018 Uspešan vikend iza Sprintera

Juče je u Sremskoj Mitrovici održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire na kome je nastupilo 5 atletičara Sprinta. Najuspešniji su ...

01.10.2018 Međunarodni dan starijih osoba

U svetu i kod nas 1. oktobra obeležava se Međunarodni dan starijih osoba, u skladu sa Rezolucijom 45/106, koju je ...

29.09.2018 Светски дан срца

Светски дан срца је установљен 2000. године са циљем да информише људе широм света да су болести срца и крвних ...

MAGAZIN

19.08.2018 Bitka na Ceru je bila odbrana kuće koja se sa Cera videla

U spomen kompleksu “Cerska bitka” u Tekerišu, simbolu pobede srpske vojske u Prvom svetskom ratu, na 104-tu godišnjicu od pobede ...

18.08.2018 Dok grlimo ženu koja nas voli

Digitalizacija koja je u završnom naletu ovladala je i društvenim zajednicama i skoro svakim ljudskim bićem kao pojedincem. Novi mediji doneli ...

29.03.2018 Srce mačvanske pesnikinje

„Kad nas ljubav dodirne svi postajemo pesnici“ rekao je davno Platon. Ljubav u svim oblicima i veličinama okružuje ljude, a ...
 
VRH