ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

28.01.2018 Peta manifestacija „Drinska lisica“

Na terenima lovačkih sekcija Badovinci, Salaš Crnobarski i Crna Bara, danas je održana peta po redu manifestacija Drinska lisica. Na desnoj obali reke Drine okupilo se preko 200 lovaca iz lovačkih udruženja iz Srbije, kao i gosti iz Republike Srpske.

Pred početak hajke, ispred organizatora, prisutnima se obratio Dragan Ružić, predsednik Lovačkog udruženja “Mačva” i svima poželeo uspešan lov, dobar pogled i mirnu ruku.

Raspoređeni u grupe, lovci sa iskusnim lovačkim psima, pokušali su da, sistemom hajke i čeke, isteraju lisice iz jazbina. Lukava lija pretila je da nadmudri lovce i ostavi ih bez plena. Ipak, sigurnu ruku i precizno oko na ovogodišnjem događaju imali su Milan Marinković iz Crne Bare i Vladimir Jović iz Noćaja, koji su odstelili dva primerka ove divljači.

"Izašla mi je na nekih 30 metara, kerovi su je gonili iz dubine, čuo sam ih i onda se pojavila, a ja sam je jednim hicem otstrelio. Pala je u vatri, kerovi su došli na lice mesta, a kolege su ih pohvatale", rekao je Milan Marinković.

Svi učesnici složno navode da sam odstrel nije prioritet na ovakvim manifestacijama već, pre svega, druženje. Kao veliki zaljubljenici u prirodu, oni održavaju životnu sredinu i mnoge vrste štite od istrebljenja, a kako vole da kažu, pogoni su odličan povod za sklapanje novih i obnavljanje starih poznanstava i razmenu iskustava. Mali jubilej tradicionalnog lova na lisicu u Mačvi uveličale su i dve dame lovca, Nevenka Dimitrić i Danica Kovač.

„Ljubav prema lovu gajim još od malih nogu, generacije unazad u mojoj porodici bili su lovci. Tradicija se nastavlja, pa je danas ovde sa mnom i moj suprug, kao i deca“, izjavila je Danica Kovač.

Po završetku pogona svi učesnici su se vratili na zborno mesto, gde su najuspešnijim lovcima uručeni pehari, a udruženjima, pojedincima i sponzorima zahvalnice. Na tradicionalnoj lutriji glavnu nagradu, lovačku pušku, dobio je Milivoj Lola Mijatović iz Klenja.

Ovogodišnja manifestacija Drinska lisica održana je uz pomoć sponzora BV„Stari lovac“ Loznica, kompanije „Kuman“ iz Požarevca i Miladina Jokića iz Klenja, a uz podršku  Turističke organizacije i SO Bogatić.

 

 

M.K

 
 

GRAĐANI REPORTERI

29.11.2018 Дечија атлетика у ОШ Лаза К Лазаревић

У фискултурној сали ОШ "Лаза К. Лазаревић'', ученицима од првог до четвртог разреда, одржана је демонстрација атлетских дисциплина у оквиру ...

24.11.2018 СЛАВА ХРАМА У БЕЛОТИЋУ

Све што смо научили и чему смо се посвећивали на пољу духовности, веронауке и молитве, свој врхунац је доживело у ...

16.10.2018 POZDRAV IZ MOLDAVIJE - Piše Teodora Milanković

Srbijo moja, evo me na  „vrhu sveta“, na mestu gde Sunce spava i gde se čuje kako gromovi dišu... U ...

MAGAZIN

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH