ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

28.01.2018 Peta manifestacija „Drinska lisica“

Na terenima lovačkih sekcija Badovinci, Salaš Crnobarski i Crna Bara, danas je održana peta po redu manifestacija Drinska lisica. Na desnoj obali reke Drine okupilo se preko 200 lovaca iz lovačkih udruženja iz Srbije, kao i gosti iz Republike Srpske.

Pred početak hajke, ispred organizatora, prisutnima se obratio Dragan Ružić, predsednik Lovačkog udruženja “Mačva” i svima poželeo uspešan lov, dobar pogled i mirnu ruku.

Raspoređeni u grupe, lovci sa iskusnim lovačkim psima, pokušali su da, sistemom hajke i čeke, isteraju lisice iz jazbina. Lukava lija pretila je da nadmudri lovce i ostavi ih bez plena. Ipak, sigurnu ruku i precizno oko na ovogodišnjem događaju imali su Milan Marinković iz Crne Bare i Vladimir Jović iz Noćaja, koji su odstelili dva primerka ove divljači.

"Izašla mi je na nekih 30 metara, kerovi su je gonili iz dubine, čuo sam ih i onda se pojavila, a ja sam je jednim hicem otstrelio. Pala je u vatri, kerovi su došli na lice mesta, a kolege su ih pohvatale", rekao je Milan Marinković.

Svi učesnici složno navode da sam odstrel nije prioritet na ovakvim manifestacijama već, pre svega, druženje. Kao veliki zaljubljenici u prirodu, oni održavaju životnu sredinu i mnoge vrste štite od istrebljenja, a kako vole da kažu, pogoni su odličan povod za sklapanje novih i obnavljanje starih poznanstava i razmenu iskustava. Mali jubilej tradicionalnog lova na lisicu u Mačvi uveličale su i dve dame lovca, Nevenka Dimitrić i Danica Kovač.

„Ljubav prema lovu gajim još od malih nogu, generacije unazad u mojoj porodici bili su lovci. Tradicija se nastavlja, pa je danas ovde sa mnom i moj suprug, kao i deca“, izjavila je Danica Kovač.

Po završetku pogona svi učesnici su se vratili na zborno mesto, gde su najuspešnijim lovcima uručeni pehari, a udruženjima, pojedincima i sponzorima zahvalnice. Na tradicionalnoj lutriji glavnu nagradu, lovačku pušku, dobio je Milivoj Lola Mijatović iz Klenja.

Ovogodišnja manifestacija Drinska lisica održana je uz pomoć sponzora BV„Stari lovac“ Loznica, kompanije „Kuman“ iz Požarevca i Miladina Jokića iz Klenja, a uz podršku  Turističke organizacije i SO Bogatić.

 

 

M.K

 
 

GRAĐANI REPORTERI

15.02.2018 Mеđunаrоdni dаn dеcе оbоlеlе оd mаlignih bоlеsti

Svаке gоdinе u svеtu оbоli višе оd 160.000 dеcе оd nекоg оbliка mаlignоg tumоrа, а višе оd 90.000 dеcе umrе ...

31.01.2018 НАЦИОНАЛНИ ДАН БЕЗ ДУВАНА

У Србији се већ више  од  20 година сваког  31. јануара обележава Национални дан без дувана. У свету тренутно има више ...

29.01.2018 Европска недеља превенције рака грлића материце

Европска недеља превенције рака грлића материце се обележава од 28. јануара до 3. фебруара 2018. године у циљу подизања свести  ...

MAGAZIN

17.02.2018 Na planeti trenutno živi 7.602.606.458 stanovnika

Podaci sa sajta www.worldometers.info  pokazuju da je, 17.februara 2018.godine, u 14.55 časova, svetska populacija brojala  7.602.606.458 stanovnika. Brojke se menjaju ...

29.12.2017 МОЈА ЗАХВАЛНОСТ - Пише Теодора Миланковић

Има дана у животу када поседујете снагу којом можете да полетите  високо, далеко изнад облака, кад могу да вас понесу  ...

30.11.2017 Svеtsкi AIDS dаn - Tеstirај sе nа HIV јеr је vаžnо dа znаš

Svеtsкi AIDS dаn, 01.decembar, окupljа ljudе širоm svеtа sа ciljеm pоdizаnjа pоzоrnоsti u vеzi sа HIV pаndеmiјоm i dеmоnstrirа mеđunаrоdnu ...
 
VRH