ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

15.02.2018 Na akciji u Belotiću prikupljeno 38 jedinica krvi

Crveni krst Bogatić, tradicionalno, prvu akciju dobrovoljnog davanja krvi u godini sprovodi 15.februara, u saradnji sa osnovnom organizacijom Crvenog krsta u Belotiću. Svoju humanost danas je iskazalo 49 meštana, ali i gostiju iz susednih sela,  od kojih je nakon obavljenih lekarskih pregleda, krv dalo 38 davalaca.

Veliki broj višestrukih davalaca proteklih godina bili su pravi primer mladima. Kako navode, po ugledu na starije članove porodice, ali i meštane, na ovu akciju odazvala su se i tri nova davaoca.

„Moj otac  već godinama daje krv, ali je sprečen da učestvuje na ovoj akciji, pa sam tako odlučio da ja to danas učinim prvi put. Poručio bih svakom ko je u mogućnosti da da krv, jer će nekome to mnogo značiti“, izjavio je Milenko Rogić.

Primenom novog  Zakona o transfuzijskoj medicini ukida se davanje krvi u bolnicama, a dragocena tečnost biće prikupljana, obradjivana i distribuirana isključivo u pet velikih centara. Tako će sve planirane akcije Crvenog krsta Bogatić u tekućoj godini biti sprovedene u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije.

“Sarađivali smo već  sa davaocima iz ovog kraja i mogu reći da su dosadašnja iskustva samo pozitivna. Ova sredina može da posluži kao primer mnogo većim mestima, ali i gradovima, što pokazuju i priznanja koja su stigla u vašu opštinu protekle dve godine”, istakao je Dušan Serafimović, propagator u Institutu za transfuziju krvi.

Sledeća akcija koju će sprovesti Crveni krst Bogatić i Institut za transfuziju krvi Srbije održaće se 03. marta  u Mačvanskom Metkoviću.

 

 

M.K

 
 

GRAĐANI REPORTERI

29.11.2018 Дечија атлетика у ОШ Лаза К Лазаревић

У фискултурној сали ОШ "Лаза К. Лазаревић'', ученицима од првог до четвртог разреда, одржана је демонстрација атлетских дисциплина у оквиру ...

24.11.2018 СЛАВА ХРАМА У БЕЛОТИЋУ

Све што смо научили и чему смо се посвећивали на пољу духовности, веронауке и молитве, свој врхунац је доживело у ...

16.10.2018 POZDRAV IZ MOLDAVIJE - Piše Teodora Milanković

Srbijo moja, evo me na  „vrhu sveta“, na mestu gde Sunce spava i gde se čuje kako gromovi dišu... U ...

MAGAZIN

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH