ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

23.04.2018 Protokol o saradnji Caritas-a i Opštine Bogatić o razvoju socijalno zdravstvene zaštite

Sa ciljem unapređenja kvaliteta usluga i bolje međusobne saradnje ustanova koje se bave zdravstvenom i socijalnom zaštitom na području opštine Bogatić, danas je potpisan Protokol o međusektorskoj saradnji za unapređenje i razvoj koordinisane socijalno-zdravstvene zaštite. U skladu sa zakonskom regulativom Caritas Šabac uređuje ove oblasti i inicirao je potpisivanje ovog dokumenta, uz potpisnike Opštinu Bogatić, Centar za socijalni rad Bogatić, Dom Zdravlja Bogatić i Opštu bolnicu “Laza K. Lazarević”  Šabac.

U junu mesecu prošle godine započet je projekat pokretanja dnevnog boravka osoba sa  smetnjama, na imanju u Bogatiću. Kroz ovaj projekat pokreću se tri nove usluge na teritoriji opštine Bogatić, dnevni boravak, stanovanje uz podršku i pomoć u kući za osobe sa mentalnim smetnjama. Realizacija projekta počeće od 01.juna, trenutno se za saradnju obučavaju stručnjaci iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite, a nakon toga biće obučeni  saradnici koji će direktno pružati usluge korisnicima.

“Kapacitet dnevnog boravka na imanju u Bogatiću je petnaest osoba i imaćemo dve osobe koje će tamo živeti uz podršku. Da bismo poboljšali kvalitet usluga neophodno je partnerstvo i mi smo ga ovde našli. Imamo već trogodišnje iskustvo u saradnji sa Opštinom Bogatić, gde su pružane usluge za stare i odrasle osobe. Prepoznali smo želju i  institucija sa ovog područja koje će ubuduće biti uključene u aktivnosti naše organizacije”, izjavio je Miroljub Nikolić, Direktor Caritas-a u Šapcu.

Svojim prisustvom današnji skup podržala je i stručnjak u oblasti zaštite mentalnog zdravlja, dr  Giovanna del Giudice, jedna od saradnika u radu Caritas Italija. Ona je objasnila da je posetila imanje u Bogatiću odakle nosi pozitivne utiske i pohvalila napore u realizaciji ovog projekta. Ovakvim aktivnostima Bogatić već postaje  primer dobre prakse razvoja usluga socijalne zaštite u lokalnoj zajednici.

“Izrazio bih zadovoljstvo zbog sjajne saradnje sa Caritas-om, trudićemo se i dalje, zajedno sa potpisnicima Protokola, Domom zdravlja i Centrom za socijalni rad, da pružamo podršku  radu ove organizacije. Novim uslugama koje će biti dostupne na imanju Opština Bogatić zauzeće značajno mesto kada govorimo o pružanju socijalno-zdravstvenoj zaštiti”, rekao je predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac.

Projekat unapređenja socijalno-zdravstvene zaštite Caritas-a Šabac sprovodi se uz podršku Evropske unije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

29.11.2018 Дечија атлетика у ОШ Лаза К Лазаревић

У фискултурној сали ОШ "Лаза К. Лазаревић'', ученицима од првог до четвртог разреда, одржана је демонстрација атлетских дисциплина у оквиру ...

24.11.2018 СЛАВА ХРАМА У БЕЛОТИЋУ

Све што смо научили и чему смо се посвећивали на пољу духовности, веронауке и молитве, свој врхунац је доживело у ...

16.10.2018 POZDRAV IZ MOLDAVIJE - Piše Teodora Milanković

Srbijo moja, evo me na  „vrhu sveta“, na mestu gde Sunce spava i gde se čuje kako gromovi dišu... U ...

MAGAZIN

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH