ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

23.04.2018 Protokol o saradnji Caritas-a i Opštine Bogatić o razvoju socijalno zdravstvene zaštite

Sa ciljem unapređenja kvaliteta usluga i bolje međusobne saradnje ustanova koje se bave zdravstvenom i socijalnom zaštitom na području opštine Bogatić, danas je potpisan Protokol o međusektorskoj saradnji za unapređenje i razvoj koordinisane socijalno-zdravstvene zaštite. U skladu sa zakonskom regulativom Caritas Šabac uređuje ove oblasti i inicirao je potpisivanje ovog dokumenta, uz potpisnike Opštinu Bogatić, Centar za socijalni rad Bogatić, Dom Zdravlja Bogatić i Opštu bolnicu “Laza K. Lazarević”  Šabac.

U junu mesecu prošle godine započet je projekat pokretanja dnevnog boravka osoba sa  smetnjama, na imanju u Bogatiću. Kroz ovaj projekat pokreću se tri nove usluge na teritoriji opštine Bogatić, dnevni boravak, stanovanje uz podršku i pomoć u kući za osobe sa mentalnim smetnjama. Realizacija projekta počeće od 01.juna, trenutno se za saradnju obučavaju stručnjaci iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite, a nakon toga biće obučeni  saradnici koji će direktno pružati usluge korisnicima.

“Kapacitet dnevnog boravka na imanju u Bogatiću je petnaest osoba i imaćemo dve osobe koje će tamo živeti uz podršku. Da bismo poboljšali kvalitet usluga neophodno je partnerstvo i mi smo ga ovde našli. Imamo već trogodišnje iskustvo u saradnji sa Opštinom Bogatić, gde su pružane usluge za stare i odrasle osobe. Prepoznali smo želju i  institucija sa ovog područja koje će ubuduće biti uključene u aktivnosti naše organizacije”, izjavio je Miroljub Nikolić, Direktor Caritas-a u Šapcu.

Svojim prisustvom današnji skup podržala je i stručnjak u oblasti zaštite mentalnog zdravlja, dr  Giovanna del Giudice, jedna od saradnika u radu Caritas Italija. Ona je objasnila da je posetila imanje u Bogatiću odakle nosi pozitivne utiske i pohvalila napore u realizaciji ovog projekta. Ovakvim aktivnostima Bogatić već postaje  primer dobre prakse razvoja usluga socijalne zaštite u lokalnoj zajednici.

“Izrazio bih zadovoljstvo zbog sjajne saradnje sa Caritas-om, trudićemo se i dalje, zajedno sa potpisnicima Protokola, Domom zdravlja i Centrom za socijalni rad, da pružamo podršku  radu ove organizacije. Novim uslugama koje će biti dostupne na imanju Opština Bogatić zauzeće značajno mesto kada govorimo o pružanju socijalno-zdravstvenoj zaštiti”, rekao je predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac.

Projekat unapređenja socijalno-zdravstvene zaštite Caritas-a Šabac sprovodi se uz podršku Evropske unije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

16.10.2018 POZDRAV IZ MOLDAVIJE - Piše Teodora Milanković

Srbijo moja, evo me na  „vrhu sveta“, na mestu gde Sunce spava i gde se čuje kako gromovi dišu... U ...

01.10.2018 Uspešan vikend iza Sprintera

Juče je u Sremskoj Mitrovici održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire na kome je nastupilo 5 atletičara Sprinta. Najuspešniji su ...

01.10.2018 Međunarodni dan starijih osoba

U svetu i kod nas 1. oktobra obeležava se Međunarodni dan starijih osoba, u skladu sa Rezolucijom 45/106, koju je ...

MAGAZIN

19.08.2018 Bitka na Ceru je bila odbrana kuće koja se sa Cera videla

U spomen kompleksu “Cerska bitka” u Tekerišu, simbolu pobede srpske vojske u Prvom svetskom ratu, na 104-tu godišnjicu od pobede ...

18.08.2018 Dok grlimo ženu koja nas voli

Digitalizacija koja je u završnom naletu ovladala je i društvenim zajednicama i skoro svakim ljudskim bićem kao pojedincem. Novi mediji doneli ...

29.03.2018 Srce mačvanske pesnikinje

„Kad nas ljubav dodirne svi postajemo pesnici“ rekao je davno Platon. Ljubav u svim oblicima i veličinama okružuje ljude, a ...
 
VRH