ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

11.05.2018 Brojni posetioci na promociji knjige "Kuda odlaze voljeni"

U prepunoj Svečanoj sali Skupštine Opštine Bogatić, večeras je održana promocija knjige "Kuda odlaze voljeni”, prvog autorskog rada Milana Ivantića iz Crne Bare, u izdanju KOC Bogatić, čiju  je recenzenziju uradio Predrag Belić.

Knjiga je putovanje po sopstvenim uspomenama i sećanjima, gde su se mnogi događaji desili, ili ih je sam autor predvideo ili poželeo da se dogode. Kao mozaik, sklopljene su priče gde slike mladosti mnogo jače otkucavaju pod stare dane.

“Ovaj roman na neki način, moja je ispovest. Svi likovi iz romana su realni. Udahnuo sam im nova imena, zanimanja i karaktristike i učinio ih besmrtnim”, reči su autora, Milana Ivantića.

Patnja, jad, pad morala, alkohol, otuđenost, nestanak poštovanja i časti, pojava “belosvedskih faca”, hrabrost da se napišu stvari o sebi i kada nisu dobre po njega, premlaćivanje i dobijanje batina, ostavljanje od strane žena, gde sve to nadjačava ljubav, jer ljubav je ta koja ga ponovo i iznova pokreće, njegova zvezda vodilja! Ljubav je kod njega neiscrpna i kada pati za ženom koja ga je ostavila, tražeći utehu u vinu za kafanskim stolom. Mešajući javu i san, dok su oni u njegovom razmišljanju sve bliži jedno drugom, sluša savet preminule majke  kako da nastavi dalje.

Pisana iskreno, prepoznatljivim, pitkim jezikom, uz sav trud i uloženu energiju, pored  nedostataka, knjiga zavređuje pažnju. Uz čitanje pojedinih delova iz knjige, glumca Miše Perića i besede sveštenika Nikole Miloševića, ovoj večeri je posebna draž dolazila iz struna orkestra KUD- a  “Abrašević” iz Šapca. 

 
 

GRAĐANI REPORTERI

29.11.2018 Дечија атлетика у ОШ Лаза К Лазаревић

У фискултурној сали ОШ "Лаза К. Лазаревић'', ученицима од првог до четвртог разреда, одржана је демонстрација атлетских дисциплина у оквиру ...

24.11.2018 СЛАВА ХРАМА У БЕЛОТИЋУ

Све што смо научили и чему смо се посвећивали на пољу духовности, веронауке и молитве, свој врхунац је доживело у ...

16.10.2018 POZDRAV IZ MOLDAVIJE - Piše Teodora Milanković

Srbijo moja, evo me na  „vrhu sveta“, na mestu gde Sunce spava i gde se čuje kako gromovi dišu... U ...

MAGAZIN

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH