ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

30.07.2018 Sajam zapošljavanja održan u Bogatiću

Kao  primer dobre prakse, u svrhu ostvarivanja neposrednog kontakta između poslodavaca i nezaposlenih, u organizaciji  NSZ, u Bogatiću je održan Sajam zapošljavanja. U ponudi se našlo preko 200 slobodnih radnih mesta, različitih profila  i stepena kvalifikacija, kod 27 poslodavaca, koji su uzeli učešće na sajmu. Mnogobrojne prisutne u uvodnoj reči pozdravila je Nataša Lukić-Purić, načelnik Opštinske uprave Opštine Bogatić.

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavnje,  boračka i socijalna pitanja, Negovan Stanković otvorio je manifestaciju, kojoj su prisustvovali i zamenik direktora NSZ Petar Jarić, direktor filijale NSZ u Šapcu, Radivoje Mićić, kao i predstavnici lokalne samouprave Opštine Bogatić.

„Sajmovi zapošljavanja, pre svega  lokalni, predstavljaju aktivnu meru politike zapošljavanja Nacionalne službe. U Prvih šest meseci održana su 44 sajma, na kojima je prisustvovalo preko 40 hiljada nezaposlenih, od kojih je preko 8 hiljada dobilo posao, oko 20 odsto. Ovakvi sajmovi daju rezultate i utiču na smanjenje ukupnog broja nezaposlenih“, izjavio je Negovan Stanković, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavnje, boračka i socijalna pitanja.

Petar Jarić, zamenik direktora NSZ, naveo je da su mere koje se u prethodnom periodu sprovode u Srbiji dovele do rekordno niske stope nezaposlenosti ove godine.

„Aktivnostima i merama stvaramo što bolje uslove za poslodavce u Srbiji, pa ne čudi situacija u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je u ovom trenutku na rekordnom niskom broju. Ta brojka je danas ispod 580 hiljada nezaposlenih i ako je uporedite sa  periodom od pre 4 godine, kada je bilo 800 hiljada, jasno se vidi u kom pravcu funkcioniše tržište rada“, dodao je Jarić.

Nacionalna služba za zapošljavanje poslednjih godina sve češće organizuje sajmove zapošljavanja, čime se u direktnu vezu dovode ponuda i tražnja radne snage na određenom području.

„Pokazalo se da je ovo najjeftiniji način da se što veći broj poslodavaca i lica koja traže posao nađu na jednom mestu. Kao dokaz za to istakao bih rezultate prošlogodišnjeg sajma zapošljavanja u Šapcu, gde je bilo prisutno oko 67 poslodavaca i više od 800 nezaposlenih, a čak 40 odsto ljudi koji su CV predali na sajmu dobilo je zaposlenje“, istakao je Radivoje Mićić, direktor NSZ Šabac.

Danas su sva zainteresovana lica, u direktnom kontaktu sa poslodavcima, mogla predati svoj CV i obaviti razgovor o uslovima i mogućnosti zapošljavanja. U katalogu slobodnih radnih mesta našla su se 52 zanimanja u proizvodnim i uslužnim delatnostima,trgovini i bankarskim uslugama. Ponude su predstavili poslodavci DIZEL BOŠ JEVTIĆ, Goran Sladojević zidarska radnja, Dobra godina DOO, Mačvanska avlija, SZR Alumont, Stomatološka ordinacija Aleksić, Rajko golubar, Termalna rivijera DOO, Opšte udruženje preduzetnika Bogatić, Iron guard security DOO, Wall art DOO, VICTORIA LOGISTIC DOO, OPORTUNITY bank,Pekara elektro 016, Z.R Gradjevinar, YAZAKI DOO Šabac, STUR Mlino-mont, STR Kokos, Milano style print, Dunav osiguranje, DPS KLAS Group DOO, KRUH KOMERC DOO, CHOICE PLUS, MAČVA EXPRES, VS ZOO lek Bogatić, Dama Company i Agro-optimum.

„Po zanimanju sam vozač kamiona, popunio sam i predao obrasce kod poslodavca, pa ćemo videti za dalje.  Pitao sam ima li veze to što imam priličan broj godina, dobio sam odgovor da godine nisu bitne, ukoliko ispunjavam ostale kriterijume“, rekao je Stanko Jovanović iz Crne Bare.

Poslodavci su bili u mogućnosti da na sajmu iskažu svoje kadrovske potrebe i da jednostavno i brzo pronađu potrebne radnike. Nezaposleni  su bili u prilici da lakše dođu do posla,  na ovoj jedinstvenom skupu  ponude i potražnje zaposlenja.

 

M.K

 
 

GRAĐANI REPORTERI

26.12.2019 Roditelji su rekli svoje: „STOP pirotehnici!“

Praznici su gotovo uvek prilika za slavlje, radost i veselje. Dobro se pije, jede, čovek je opušeniji i dopušta sebi ...

04.12.2019 ВАВЕДЕЊЕ У БОГАТИЋУ

Традиционално и ове као и претходних година на празник Ваведења Пресвете Богородице, Богородица нас је окупила на Светој Литургији у ...

01.12.2019 ПРВО ПРИЧЕШЋЕ У БОЖИЋНОМ ПОСТУ

Првог децембра, на дан светих мученика Платона, Романа и Варула, у храму Рођења Пресвете Богородице са почетком у 8 часова ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH