ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

08.07.2019 Nevreme pričinilo veliku štetu u Mačvi AKTUELNO

Ratari u mnogim mačvanskim selima neće imati šta da uberu sa svojih njiva. Oluja praćena gradom i jakom kišom obrala je kukuruzna polja u Mačvi tri meseca pre roka. Jak vetar čupao je drveće, kidao grane, skidao crep sa krovova, pa od jutros Mačvani saniraju štetu.

„Ovakvo olujno nevreme ja ne pamtim za svojih sedamdeset godina. Orah u dvorištu iščupan mi je iz korena“, rekao je Zoran Bojičić iz Dublja.

"Grad je padao 20 minuta bez prestanka, oluja, duvalo je, kršilo sve pred sobom. Imam preko tri hektara kukuruza, a ne znam da li ćemo imati bilo kakvog prinosa", Veselin Osećanski.

U nekoliko sela u opštini Bogatić grad je pričinio ogromnu štetu i na voću, povrću, duvanu i ostalim kulturama.

"Vidi se da nema ništa, uništeno je skroz, ostale samo tačke od paradajza. Hektar kukuruza je potpuno uništen, baš ga je oblak zahvatio, a mislim da je i na duvanu totalna šteta", kaže Zoran Osećanski iz Bogatića.

"Obišao sam dubljanske atare, na mladom kukuruzu je totalna šteta, jer je skroz polegao, ovaj stariji je negde i dobro prošao",  rekao je Goran Majstorović. 

Nevreme je sinoć nosilo krovove, kidalo strujne kablove, pa je u nekim mestima satima bio prekid u snabdevanju električnom energijom.

Narednih dana poljoprivredni proizvođači i vlasnici građevinskih objekata koji su pretrpeli štetu usled elementarne nepogode, moći će istu da prijave u zgradi Opštine do četvrtka, nakon čega će se znati i prave razmere nevremena koje je pogodilo Mačvu.

 

 

M.K

 

„STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA“ Projekat "Za Blagorodnu Mačvu" sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić u 2019. godini.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH