ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

08.09.2019 Biciklom kroz Mačvu 2019 AKTUELNO

Tradicionalna, šesta po redu, Biciklijada „Biciklom kroz Mačvu 2019“ startovala je jutros sa platoa OŠ "Mika Mitrović" u Bogatiću. U revijalnoj vožnji mačvanskim ulicama učestvovalo je 230 biciklista, koji su se prešli rutu dugu 35 kilometara. 

"Već dvadeset godina se trudim da popularišem ovaj sport, u okviru Jugo Cikling kampanje, jer naše udruženje promoviše sve vidove biciklizma koji nisu takmičarskog tipa. Dolazio sam i do sada u ovaj kraj, prvi put sam na ovom događaju i mogu reći da je mačvanska ravnica je vrlo zahvalna za vožnju", rekao je Milan Borić iz Beograda.

Ova sportsko-rekreativna manifestacija okupila je i stare i mlade, pa i cele porodice, koji su se na dvotočkašima uputili preko Metkovića i Glušaca, prema Uzveću, gde je u dvorištu OŠ “Cvetin Brkić” napravljen mali predah. Dobra volja i pozitivna energija vladala je tokom cele vožnje, a u pripravnosti je bila i policijska pratnja, kao i kola hitne pomoći.

Ljubitelje dvotočkaša u Uzveću su dočekali učenici Mačvanske srednje škole, koji su pripremalii listiće za sve učesnike.

Sa željom da daju dozu takmičarskog duha, organizatori ovogodišnje Biciklijade, Ekološko edukativni centar Mačve, osim vožnje biciklima pripredili su  učesnicima i nadmetanja u tri discipline, najsporija vožnja između čunjeva, najbrža vožnja između čunjeva i vožnja spretnosti, a najuspešnijim od oko 40 prijavljenih  takmičara dodeljeni su pehari. Nakon takmičarskih uzbuđenja na poligonu usledilo je izvlačenje brojnih nagrada, a najmlađa učesnica izvukla je dobitnika glavne, bicikla Capriolo. Najviše sreće danas je imala Milica Rakić, koja je nakon mačvanske revijalne vožnje bogatija za još jedno omiljeno prevozno sredstvo.

"Ovo je jedna od najuspešnijih Biciklijada, sa rekordnim brojem učesnika, za koje smo majice i kačkete, kao i mnoštvo nagrada obezbedili smo preko opštinskog projekta i naših vernih sponzora "Ledi anatomik" iz Uzveća. Kao i ranijih godina imamo bicikliste iz raznih krajeva Srbije, ovaj put  je taj broj znatno veći, jer su nam stigle ekipe iz Obrenovca, Beograda, Golubinaca, Rume, Sremske Mitrovice, čak i Vranja, pa i sa tog aspekta možemo biti zadovoljni", rekao je Aleksandar Firaunović iz Ekološko edukativnog centra Mačve. 

Organizatori dodaju da je pored negovanja sportskih navika, fizičke spremnosti i zdravog duha, osnovni cilj i ove Biciklijade bio da promoviše bicikl kao ekološko prevozno sredstvo, kao i podsetnik nadležnima na nedostatak biciklističkih staza u našem kraju.

 

M.K

 

 

„STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA“ Projekat "Za Blagorodnu Mačvu" sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić u 2019. godini.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH