ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

08.09.2019 Biciklom kroz Mačvu 2019 AKTUELNO

Tradicionalna, šesta po redu, Biciklijada „Biciklom kroz Mačvu 2019“ startovala je jutros sa platoa OŠ "Mika Mitrović" u Bogatiću. U revijalnoj vožnji mačvanskim ulicama učestvovalo je 230 biciklista, koji su se prešli rutu dugu 35 kilometara. 

"Već dvadeset godina se trudim da popularišem ovaj sport, u okviru Jugo Cikling kampanje, jer naše udruženje promoviše sve vidove biciklizma koji nisu takmičarskog tipa. Dolazio sam i do sada u ovaj kraj, prvi put sam na ovom događaju i mogu reći da je mačvanska ravnica je vrlo zahvalna za vožnju", rekao je Milan Borić iz Beograda.

Ova sportsko-rekreativna manifestacija okupila je i stare i mlade, pa i cele porodice, koji su se na dvotočkašima uputili preko Metkovića i Glušaca, prema Uzveću, gde je u dvorištu OŠ “Cvetin Brkić” napravljen mali predah. Dobra volja i pozitivna energija vladala je tokom cele vožnje, a u pripravnosti je bila i policijska pratnja, kao i kola hitne pomoći.

Ljubitelje dvotočkaša u Uzveću su dočekali učenici Mačvanske srednje škole, koji su pripremalii listiće za sve učesnike.

Sa željom da daju dozu takmičarskog duha, organizatori ovogodišnje Biciklijade, Ekološko edukativni centar Mačve, osim vožnje biciklima pripredili su  učesnicima i nadmetanja u tri discipline, najsporija vožnja između čunjeva, najbrža vožnja između čunjeva i vožnja spretnosti, a najuspešnijim od oko 40 prijavljenih  takmičara dodeljeni su pehari. Nakon takmičarskih uzbuđenja na poligonu usledilo je izvlačenje brojnih nagrada, a najmlađa učesnica izvukla je dobitnika glavne, bicikla Capriolo. Najviše sreće danas je imala Milica Rakić, koja je nakon mačvanske revijalne vožnje bogatija za još jedno omiljeno prevozno sredstvo.

"Ovo je jedna od najuspešnijih Biciklijada, sa rekordnim brojem učesnika, za koje smo majice i kačkete, kao i mnoštvo nagrada obezbedili smo preko opštinskog projekta i naših vernih sponzora "Ledi anatomik" iz Uzveća. Kao i ranijih godina imamo bicikliste iz raznih krajeva Srbije, ovaj put  je taj broj znatno veći, jer su nam stigle ekipe iz Obrenovca, Beograda, Golubinaca, Rume, Sremske Mitrovice, čak i Vranja, pa i sa tog aspekta možemo biti zadovoljni", rekao je Aleksandar Firaunović iz Ekološko edukativnog centra Mačve. 

Organizatori dodaju da je pored negovanja sportskih navika, fizičke spremnosti i zdravog duha, osnovni cilj i ove Biciklijade bio da promoviše bicikl kao ekološko prevozno sredstvo, kao i podsetnik nadležnima na nedostatak biciklističkih staza u našem kraju.

 

M.K

 

 

„STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA“ Projekat "Za Blagorodnu Mačvu" sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić u 2019. godini.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH