ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

16.03.2020 Општински штаб за ванредне ситуације прогласио ванредно стање на територији општине Богатић

Штаб за ванредне ситуације Општине Богатић донео је на данашњој седници Одлуку о проглашењу ванредног стања на територији општине у складу са Законом о одбрани, одлуком о проглашењу ванредног стања председника Републике, председника Народне скупштине и председника Владе Републике Србије. Општински штаб за ванредне ситуације донео је више наредби које треба да допринесу спречавању, сузбијању и гашењу епидемије COVID 19 на територији Богатића.

Тако је превозник „Мачва Експрес ДОО“ у обавези да редукује проградски превоз на режим реда вожње ђачког распуста. Возачи су дужни да примају путнике на предња врата, да имају рукавице за једнократну употребу и маску на лицу. Такође, путници излазе на задња врата, а возач је дужан да их у аутобусу размести на удаљеност од једног метра.

-Прекид рада свих основних школа, Мачванске средње школе, као и обданишта и предшколских установа на територији општине Богатић.

-Од понедељка, 16.марта 2020.године наложено је спровођење наредбе за скраћење радног времена ресторана, кафића и осталих угоститељских објеката од 08 до 20 часова. У угоститељским објектима током радног времена у затвореним просторијама дозвољено је присуство највише педесет лица.

-Центру за социјалну заштиту издаје се наредба за затварање дневних центара и клубова за одрасле и старије.

-Донета је и наредба за прекид рада свих спортских колектива, као и спортских објеката на територији општине Богатић.

-Начелнику Општинске управе издата је наредба да омогући рад од куће тешким хроничним болесницима и лицима старијим од 60 година, да предузме мере у циљу затварања свих улаза у зграду Општине осим главног, из улице Мике Витомировића, ограничи кретање странака кроз зграду, уз обавезно остављање личне карте портиру у шалтер сали и евидентирањем лица.

-Туристичка организација општине Богатић, Културно-образовни центар Богатић, Народна библиотека „Jанко Веселиновић“ да редукују рад, у смислу отказивања свих планираних манифестација, програма, концерата, проба, излета и другог, о чему су директори дужни да донесу Одлуку.

-Рад у месним канцеларијама организовати тако да се грађанима старијим од 65 година омогући да не излазе из својих кућа.

-Јавно-комунално предузеће Богатић и Дом здравља Богатић раде у пуном капацитету са комплетном заштитном опремом, употребом средстава за заштиту и свакодневном дезинфекцијом просторија.

Директор Дома здравља Богатић апеловао је на грађане да без преке потребе не долазе у ову установу,а да за консултације са лекарима и поручивање редовне терапије код лекара позову бројеве телефона 015/7787 567 и 015/7787 568. Препоручено је суграђанима, поготово најстаријима и хроничним болесницима, да се придржавају свих мера које су прописали надлежни државни органи и установе. За додатне информације доступни су бројеви Завода за јавно здравље Шабац- 015/343 605 и 064/860 52 11.

На овој  седници командант и начелник Штаба за ванредне ситуације објаснили су да грађани не треба да паниче, али и да не шире дезинформације, нити верују свакој вести на друштвеним мрежама. Сваку наредну одлуку, наредбу и промену Штаб ће објављивати на порталу Мачва Инфо и на Радио Нешвилу.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

07.03.2020 Теодорова субота у Богатићу

Као онај који управља кораке своје према светлости свеће коју носи пред собом, тако и ми данас исправљајући своје кораке ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH