ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

16.03.2020 Општински штаб за ванредне ситуације прогласио ванредно стање на територији општине Богатић

Штаб за ванредне ситуације Општине Богатић донео је на данашњој седници Одлуку о проглашењу ванредног стања на територији општине у складу са Законом о одбрани, одлуком о проглашењу ванредног стања председника Републике, председника Народне скупштине и председника Владе Републике Србије. Општински штаб за ванредне ситуације донео је више наредби које треба да допринесу спречавању, сузбијању и гашењу епидемије COVID 19 на територији Богатића.

Тако је превозник „Мачва Експрес ДОО“ у обавези да редукује проградски превоз на режим реда вожње ђачког распуста. Возачи су дужни да примају путнике на предња врата, да имају рукавице за једнократну употребу и маску на лицу. Такође, путници излазе на задња врата, а возач је дужан да их у аутобусу размести на удаљеност од једног метра.

-Прекид рада свих основних школа, Мачванске средње школе, као и обданишта и предшколских установа на територији општине Богатић.

-Од понедељка, 16.марта 2020.године наложено је спровођење наредбе за скраћење радног времена ресторана, кафића и осталих угоститељских објеката од 08 до 20 часова. У угоститељским објектима током радног времена у затвореним просторијама дозвољено је присуство највише педесет лица.

-Центру за социјалну заштиту издаје се наредба за затварање дневних центара и клубова за одрасле и старије.

-Донета је и наредба за прекид рада свих спортских колектива, као и спортских објеката на територији општине Богатић.

-Начелнику Општинске управе издата је наредба да омогући рад од куће тешким хроничним болесницима и лицима старијим од 60 година, да предузме мере у циљу затварања свих улаза у зграду Општине осим главног, из улице Мике Витомировића, ограничи кретање странака кроз зграду, уз обавезно остављање личне карте портиру у шалтер сали и евидентирањем лица.

-Туристичка организација општине Богатић, Културно-образовни центар Богатић, Народна библиотека „Jанко Веселиновић“ да редукују рад, у смислу отказивања свих планираних манифестација, програма, концерата, проба, излета и другог, о чему су директори дужни да донесу Одлуку.

-Рад у месним канцеларијама организовати тако да се грађанима старијим од 65 година омогући да не излазе из својих кућа.

-Јавно-комунално предузеће Богатић и Дом здравља Богатић раде у пуном капацитету са комплетном заштитном опремом, употребом средстава за заштиту и свакодневном дезинфекцијом просторија.

Директор Дома здравља Богатић апеловао је на грађане да без преке потребе не долазе у ову установу,а да за консултације са лекарима и поручивање редовне терапије код лекара позову бројеве телефона 015/7787 567 и 015/7787 568. Препоручено је суграђанима, поготово најстаријима и хроничним болесницима, да се придржавају свих мера које су прописали надлежни државни органи и установе. За додатне информације доступни су бројеви Завода за јавно здравље Шабац- 015/343 605 и 064/860 52 11.

На овој  седници командант и начелник Штаба за ванредне ситуације објаснили су да грађани не треба да паниче, али и да не шире дезинформације, нити верују свакој вести на друштвеним мрежама. Сваку наредну одлуку, наредбу и промену Штаб ће објављивати на порталу Мачва Инфо и на Радио Нешвилу.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH