ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

17.08.2020 Potvrđeni mandati odbornicima, izabrani skupštinski organi i opštinsko rukovodstvo na konstitutivnoj sednici SO Bogatić

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Opštine Bogatić danas su verifikovani mandati  odbornicima, koji su nakon toga položili zakletvu.

Nova skupštinska većina sastavljena je od dvadeset odbornika, 17 iz Srpske napredne stranke, dva iz Srpske radiklane stranke i jednog odbornika Evropske zelene partije.

Na osnovu jedinog predloga koji je iznela odbornička grupa SNS-a, na mesto predsednika Skupštine Opštine Bogatić postavljen je Siniša Puzić. Funkciju njegovog zamenika ubuduće će obavljati Dragan Aćimović, a  sekretar Skupštine biće Marija Đurđević.

„Želim da istaknem da ću se na ovoj funkciji zalagati za demokratsku proceduru, kao i toleranciju među odbornicima u ovom visokom domu. Neću razlikovati odbornike većine u odnosu na odbornike opozicije. Takođe, Skupština je organ koji obavlja kontrolu izvršne vlasti, pa će ovde sve odluke biti donete transparentno i u skladu sa zakonom“, izjavio je Siniša Puzić, predsednik Skupštine Opštine Bogatić.

Novoizabrani predsednik SO dao je predlog da Milan Damnjanović stupi na funkciju predsednika Opštine Bogatić. Damnjanović je potom za svog zamenika predložio Teodora Teodorovića, kao i članove Opštinskog veća.  Njihovo imenovanje su tajnim glasanjem podržali odbornici skupštinske većine.

Novi predsednik Opštine je u svom obraćanju istakao da je svestan da zadaci koji predstoje nisu ni malo laki niti jednostavni, ali da je spreman biti na čelu pozitivnih promena koje očekuju našu opštinu.

„Na prvom mestu bih se zahvalio građanima opštine Bogatić, koji su nam ukazali veliko poverenje na minulim izborima, gde su prepoznali politiku Vlade Republike Srbije, predsednika Aleksandra Vučića, ali i nas kandidata koji smo na lokalu sprovodili tu politiku. Velika je čast i zadovoljstvo, ali su i velike obaveze i veliki ciljevi pred nama, koje ćemo ostvariti sa mladim i  radnim ljudima. U narednom periodu su nam prioritet vodovod i kanalizacija, a potom i ostali infrastrukturni projekti koji su potrebni na našem terenu. Nadam se da ćemo opravdati poverenje“, rekao je Milan Damnjanović, predsednik Opštine Bogatić.

Ne želeći da učestvuju u izboru, glasačke listiće nisu preuzeli odbornici Socijalističke partije Srbije, stoga je nove skupštinske organe i opštinske funkcionere izglasalo dvadeset odbornika skupštinske većine.

Današnjoj konstitutivnoj sednici je prisustvovao i načelnik Mačvanskog upravnog okruga, Vladan Krasavac.

„Za nas je veoma bitno da se kontinuitet rada, ulaganja i funkcionisanja opštine nastavi. Mene lično, kao načelnika Okruga, zanima da se taj kontinuirani rad koji je uvek postojao sa Opštinom Bogatić nastavi, kroz rad saveta Okruga, kroz sve druge aktivnosti koje Okrug sprovodi. Ovom prilikom bih čestitao novim rukovodiocima opštine Bogatić, želim im uspešan mandat, pun investicija i pozitivnijeg daljeg finkcionisanja“, istakao je Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga.

Na lokalnim izborima, održanim 21.juna u opštini Bogatić Srpska napredna stranka osvojila je ubedljivo najveći broj glasova, ukupno 8006. Za Socijalističku partiju Srbije glasalo je 5110 građana, SRS je osvojila 1127, Evropska zelena partija 638, a POKS 435 glasova.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH