ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

11.08.2015 Kamp Saveza izviđača Opštine Čukarica u Crnoj Bari

U Crnoj Bari na obali Drine, Savez izviđača Opštine Čukarica u saradnji sa odredom izviđača „Mihajlovac“, organizovao je tradicionalni kamp za 50 mališana iz cele Srbije i goste  iz Engleske.

Domaćini i ove godine su bili Mesna zajednica Crna Bara i Crkvena opština.

Svaki izviđački odred ima svoj šator, obeležje i opremu, a zajednički učestvuju u svim aktivnostima kojima rukovodi starešina kampa - Slaviša Bojović. Ovo taborovanje organizuje se još od 1996. godine, a ovogodišnje traje od 02. – 15. avgusta, pod geslom „Oseti avanturu - Srbija 2015“.

Uobičajene svakodnevne aktivnosti izviđača ispunjene su brojnim zadacima. Ustajanje u 7 časova, spremanje šatora, zbor za podizanje zastave, a organizovane su i obuke za orijentaciju u prirodi, topografiju, kao i ovladavanje veštinama kurira i prenošenja poruka na daljinu.

Ove godine kamp su posetili predstavnici Opštine Čukarica, koja dugi niz godina podržava aktivnosti Saveza izviđača Opštine Čukarica.

“Opština Čukarica od samog početka organizovanja izviđačkih kampova, daje podršku u cilju razvijanja društvenih vrednosti kod najmlađih. Kamp u Crnoj Bari svake godine poseti neko od prestavnika Opštine Čukarica. Mi podržavamo i sve druge aktivnosti vezane za sport i rekreaciju na području opštine Čukarica”, izjavila je Stana Lukić, član Gradskog veća Čukarica.

Pored redovnih aktivnosti, izviđači su se ove godine pridružili manifestaciji “Hajdučko veče”. Takmičili su se u pripremanju "Hajdučkog kotlića", a organizatori su im ovom prilikom uručili priznanja i nagrade.

Ovo dugogodišnje  kampovanje izviđača na „Vasinom šibu“, svake godine okuplja sve veći broj učesnika kako iz Srbije, tako i iz inostranstva, što je još jedan dokaz, da prirodni ambijent raskošne ravnice na obali reke Drine, predstavlja ozbiljan turistički potencijal opštine Bogatić.

 

N. Isaković

 

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH