ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

11.08.2015 Kamp Saveza izviđača Opštine Čukarica u Crnoj Bari

U Crnoj Bari na obali Drine, Savez izviđača Opštine Čukarica u saradnji sa odredom izviđača „Mihajlovac“, organizovao je tradicionalni kamp za 50 mališana iz cele Srbije i goste  iz Engleske.

Domaćini i ove godine su bili Mesna zajednica Crna Bara i Crkvena opština.

Svaki izviđački odred ima svoj šator, obeležje i opremu, a zajednički učestvuju u svim aktivnostima kojima rukovodi starešina kampa - Slaviša Bojović. Ovo taborovanje organizuje se još od 1996. godine, a ovogodišnje traje od 02. – 15. avgusta, pod geslom „Oseti avanturu - Srbija 2015“.

Uobičajene svakodnevne aktivnosti izviđača ispunjene su brojnim zadacima. Ustajanje u 7 časova, spremanje šatora, zbor za podizanje zastave, a organizovane su i obuke za orijentaciju u prirodi, topografiju, kao i ovladavanje veštinama kurira i prenošenja poruka na daljinu.

Ove godine kamp su posetili predstavnici Opštine Čukarica, koja dugi niz godina podržava aktivnosti Saveza izviđača Opštine Čukarica.

“Opština Čukarica od samog početka organizovanja izviđačkih kampova, daje podršku u cilju razvijanja društvenih vrednosti kod najmlađih. Kamp u Crnoj Bari svake godine poseti neko od prestavnika Opštine Čukarica. Mi podržavamo i sve druge aktivnosti vezane za sport i rekreaciju na području opštine Čukarica”, izjavila je Stana Lukić, član Gradskog veća Čukarica.

Pored redovnih aktivnosti, izviđači su se ove godine pridružili manifestaciji “Hajdučko veče”. Takmičili su se u pripremanju "Hajdučkog kotlića", a organizatori su im ovom prilikom uručili priznanja i nagrade.

Ovo dugogodišnje  kampovanje izviđača na „Vasinom šibu“, svake godine okuplja sve veći broj učesnika kako iz Srbije, tako i iz inostranstva, što je još jedan dokaz, da prirodni ambijent raskošne ravnice na obali reke Drine, predstavlja ozbiljan turistički potencijal opštine Bogatić.

 

N. Isaković

 

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

26.06.2019 Đorđe Jovanović u reprezentaciji Srbije

Posle uspešnog nastupa na Prvenstvu Srbije u višebojima i obaranja državnog rekorda u desetoboju za mlađe juniore, Jovanović Đorđe je ...

12.06.2019 Grnović ponovo na krovu Balkana

Za vikend je na grčkom ostrvu Naxos održan Drugi međunarodni miting u višebojima, takmičenje koje ima snagu Balkanskog prvenstva kada ...

08.06.2019 Презентација дечије атлетике

У ОШ “Јован Цвијић” у Змињаку, Спортско удружење “Атлетика Богатић” одржало је презентацију дечије атлетике која је део међународног пројекта ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH