ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

20.08.2015 Deponija u Banovom Polju veliki problem meštana

Grupa od 23 meštana Banovog Polja obratila se nadležnim opštinskim institucijama sa molbom za ograđivanje privremene deponije, koja se nalazi u blizini sela.

"Pismene zahteve za ograđivanje deponije, poslali smo predsedniku Opštine Bogatić, Direkciji za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju, kao i Komunalnoj inspekciji", izjavila je Ljubinka Ćosić, meštanka Banovog Polja.

 U odgovoru Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju stoji, da u Programu poslovanja i Finansijskom planu ovog javnog preduzeća za 2015. godinu, nisu predviđena sredstva za ograđivanje privremenih deponija po mesnim zajednicama opštine Bogatić.

"Komunalna inspekcija opštine Bogatić, nema nadležnost za donošenje rešenja, na osnovu kojeg bi se bilo koja privremena i javna deponija na području opštine Bogatić ogradila", stoji u pisanom odgovoru komunalnog inspektora Opštine Bogatić.

Direkcija za građevinsko zemljište, dva puta godišnje vrši uzgrtanje otpada. "Ove godine to su uradili početkom proleća, a u međuvremenu količina otpada se nagomilala", istakao je predsednik MZ Banovo Polje, Radenko Stančetić.

Neograđena deponija na više načina ugrožava zdravlje stanovništva, kao i vazduha, vode i zemljišta. Deponija se često pali, pa osim opasnosti od  požara, nepodnošljivog mirisa, može prouzrokovati širenjе bolesti i infekcija zbog prisustva prenosnika zaraze.

Ostaci uginulih životinja, papir, najlon…..razbacani su po okolnim njivama i na taj način ugrožavaju poljoprivredne kulture i otežavaju zemljoradnicima da obavljaju svoje poslove, ističu meštani.

"Što se tiče vanredno nagomilanog smeća na deponiji u Banovom Polju, rešenje postoji, tako što će MZ Banovo Polje podneti pisani zahtev komunalnom inspektoru opštine Bogatić, čime će biti ispoštovana neophodna zakonska procedura. Odmah nakon toga, komunalni inspektor će izaći na lice mesta, utvrditi činjenično stanje i doneti rešenje o vanrednom čišćenju deponije", istakao je Duško Osećanski, komunalni inspektor opštine Bogatić.

Ovakvi i slični problemi sa kojima se suočavaju građani, mogu se rešiti samo uz aktivno učešće svih strana, građana i institucija lokalne samouprave.

 

N.Isaković

 

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH