ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

10.10.2015 Umeće mladih orača

U Klenju je danas završeno 40. takmičenje mladih orača Srbije. Prvo  mesto u ukupnom plasmanu zauzeli su takmičari osnovne škole iz Bačkog Brestovca, drugo i treće mesto pripalo je takmičarima iz Badovinaca i Klenja.

Na  testiranju su učenici pokazali zavidan nivo znanja iz oblasti poljoprivrede, rada učeničkih zadruga i geografije, a koliko su ovladali tehnikom oranja jednoobraznim plugom, stručni žiri se mogao uveriti na parceli nadomak sela. Treća disciplina, spretna vožnja traktora sa prikolicom, organizovana je na poligonu u dvorištu škole.

U pojedinačnoj konkurenciji, po disciplinama, iz teorijskog dela takmičenja prvo mesto osvojio je Nikola Obradović - Bački Gračac, za najboljeg orača proglašen je Dragić Smiljanić - Klenje, a prvo mesto u spretnjoj vožnji pripalo je Mihailu Lekiću iz Lozovika.

Čestitajući uspeh mladim oračima  u ime domaćina učesnike je pozdravila Dragana Kojić, direktor Osnovne škole “Laza K. Lazarević u Klenju, istakavši kao najveće  vrednosti ovakvih skupova stvaranje  novih prijateljstava među decom.   

Slobodan Popović, predsednik Saveza učeničke zadruge Srbije, je pohvalio mlade vozače i istakao veliki značaj roditelja u učenju i savladavanju traktorskih veština.

Ove godine učestvovalo je 9 škola iz Srbije sa 28 takmičara. Organizatori današnjeg skupa su Savez učeničkih zadruga Srbiije i Osnovna škola “Laza K. Lazarević" u Klenju, a pokrovitelj je Opština Bogatić. Cilj takmičenja bio je osposobljavanje u rukovanju poljoprivrednom mehanizacijom. Opštinu Bogatić predstavljali su takmičari iz Klenja i Badovinaca.

Na završnoj svečanosti najuspešnijim školama i pojedincima uručene su diplome i nagrade za osvojena prva tri mesta, a svim učesnicima zahvalnice.

Najveća nagrada koju će mladi orači odavde poneti su lepa sećanja na ovaj događaj, druženje i seme prijateljstva zasejano u prvoj brazdi.

D. Ostojić

 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH