ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

14.10.2015 U Bogatiću počeo trodnevni ciklus treninga Sektora za vanredne situacije MUP RS

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Dobrotvornom fondacijom Srpske Pravoslavne Crkve “Čovekoljublje”, organizovao je u Bogatiću, drugi ciklus treninga: ,,Mehanizmi za smanjenje rizika od prirodnih katastrofa u opštinama koje su pretrpele štete od poplava 2014. godine”. Ovo je četvrta radionica koja se održava u Mačvanskom upravnom okrugu.

“Do sada smo treninge održali u Loznici, Šapcu i Krupnju. Cilj je podizanje kapaciteta opštinskih štabova, u planiranju, pripremi i reagovanju u vanrednim situacijama, ali i razmena iskustava”, rekao je  Aleksandar Lazarević, načelnik Nacionalnog trening centra za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Fondacija “Čovekoljublje” realizuje veliki broj složenih projekata, namenjenih marginalizovanim i ugroženim grupama u društvu. Rad je zasnovan na osnovnim hrišćanskim vrednostima, kao i na najvišim standardima vodećih međunarodnih humanitarnih organizacija.

“Učestvujemo u svim radionicama koje organizuje Sektor za vanredne situacije, Ministarstva unutrašnjih poslova”, istakla je Aleksandra Božinović-Knežević, koordinator Fondacije “Čovekoljublje” SPC.

Trening ima za cilj, obučavanje predstavnika lokalnih samouprava i članova Opštinskog štaba za vanredne situacije,  o mehanizmima smanjenja rizika od prirodnih katastrofa, prvenstveno poplava.

“Osnovni moto ciklusa ovih predavanja, jeste preventiva, odnosno obuka na preduzimanju mera koje su od značaja za preventivno delovanje. Najvažnija je predhodna priprema za reagovanje, kako nas ne bi zatekle neželjene i  nepredviđene situacije”, rekao je  Dragoslav Milanović, načelnik Mačvanskog upravnog okruga.

“Za našu lokalnu samoupravu ovo je veoma značajna obuka, jer će svi relevantni faktori koji učestvuju u zaštiti i spasavanju, imati priliku da se kroz trodnevnu obuku, upoznaju sa zakonskom regulativom, ali i da razmene dosadašnja iskustva iz različitih vanrednih situacija. Nadam se da ćemo doneti planski dokument o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, a koji će biti primenjliv u praksi”, izjavio je Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić.

Pored učesnika iz Sektora za vanredne situacije, treningu su prisustvovali i članovi Štaba za vanredne situacije opštine Bogatić, stručno operativni timovi, poverenici i zamenici poverenika civilne zaštite, predstavnici ovlašćenih i osposobljenih pravnih lica za zaštitu i spasavanje. 

 

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH