ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

14.10.2015 U Bogatiću počeo trodnevni ciklus treninga Sektora za vanredne situacije MUP RS

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Dobrotvornom fondacijom Srpske Pravoslavne Crkve “Čovekoljublje”, organizovao je u Bogatiću, drugi ciklus treninga: ,,Mehanizmi za smanjenje rizika od prirodnih katastrofa u opštinama koje su pretrpele štete od poplava 2014. godine”. Ovo je četvrta radionica koja se održava u Mačvanskom upravnom okrugu.

“Do sada smo treninge održali u Loznici, Šapcu i Krupnju. Cilj je podizanje kapaciteta opštinskih štabova, u planiranju, pripremi i reagovanju u vanrednim situacijama, ali i razmena iskustava”, rekao je  Aleksandar Lazarević, načelnik Nacionalnog trening centra za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Fondacija “Čovekoljublje” realizuje veliki broj složenih projekata, namenjenih marginalizovanim i ugroženim grupama u društvu. Rad je zasnovan na osnovnim hrišćanskim vrednostima, kao i na najvišim standardima vodećih međunarodnih humanitarnih organizacija.

“Učestvujemo u svim radionicama koje organizuje Sektor za vanredne situacije, Ministarstva unutrašnjih poslova”, istakla je Aleksandra Božinović-Knežević, koordinator Fondacije “Čovekoljublje” SPC.

Trening ima za cilj, obučavanje predstavnika lokalnih samouprava i članova Opštinskog štaba za vanredne situacije,  o mehanizmima smanjenja rizika od prirodnih katastrofa, prvenstveno poplava.

“Osnovni moto ciklusa ovih predavanja, jeste preventiva, odnosno obuka na preduzimanju mera koje su od značaja za preventivno delovanje. Najvažnija je predhodna priprema za reagovanje, kako nas ne bi zatekle neželjene i  nepredviđene situacije”, rekao je  Dragoslav Milanović, načelnik Mačvanskog upravnog okruga.

“Za našu lokalnu samoupravu ovo je veoma značajna obuka, jer će svi relevantni faktori koji učestvuju u zaštiti i spasavanju, imati priliku da se kroz trodnevnu obuku, upoznaju sa zakonskom regulativom, ali i da razmene dosadašnja iskustva iz različitih vanrednih situacija. Nadam se da ćemo doneti planski dokument o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, a koji će biti primenjliv u praksi”, izjavio je Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić.

Pored učesnika iz Sektora za vanredne situacije, treningu su prisustvovali i članovi Štaba za vanredne situacije opštine Bogatić, stručno operativni timovi, poverenici i zamenici poverenika civilne zaštite, predstavnici ovlašćenih i osposobljenih pravnih lica za zaštitu i spasavanje. 

 

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

26.12.2019 Roditelji su rekli svoje: „STOP pirotehnici!“

Praznici su gotovo uvek prilika za slavlje, radost i veselje. Dobro se pije, jede, čovek je opušeniji i dopušta sebi ...

04.12.2019 ВАВЕДЕЊЕ У БОГАТИЋУ

Традиционално и ове као и претходних година на празник Ваведења Пресвете Богородице, Богородица нас је окупила на Светој Литургији у ...

01.12.2019 ПРВО ПРИЧЕШЋЕ У БОЖИЋНОМ ПОСТУ

Првог децембра, на дан светих мученика Платона, Романа и Варула, у храму Рођења Пресвете Богородице са почетком у 8 часова ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH