ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

17.10.2015 Bogatstvo mirisa, ukusa i boja, na četvrtoj “Metkovačkoj veseloj mašini”

Mačvanski Metković, selo nadaleko čuveno po šljivicima i dobroj rakiji, već četvrtu godinu za redom, domaćin je manifestacije  "Metkovačka vesela mašina". U Etno selu “Mačvanski konak”, od ranih jutarnjih časova, kazandžije su podložile kazane, a uz pesmu i druženje potekla je i prva rakija. U konkurenciji za najbolju, učestvovale su one, koje su domaćini pekli ranijih godina.

Lovci su se ekipno takmičili u pripremanju lovačkog paprikaša. Sastojci su bili isti, ali kulinarske veštine majstora kotlića, uz recepte koje nisu odavali, donele su obilje mirisa i ukusa.  

Organizovan je i sajam etno hrane i pića, a specijalitet dana, bili su tradicionalni mačvanski listići.

Po prvi put organizovane su i galopske trke u sulkama, koje su okupile vernu mačvansku publiku.  Vekovna tradicija  trka za muštuluk, nastavljena je  u Metkoviću, selu nadaleko čuvenom po rasnim engleskim galoperima. Sokakom, na stazi dugoj 600 metara, nadmetali su se galoperi u sulkama. Na kapiju Etno sela, prvi je stigao Bane Sarić sa svojim grlom, drugi je bio Dragan Simić – Grga, a treći Igor Simić.

Po završetku trka, organizatori su uručili nagrade takmičarima u svim disciplinama. Nagradu za najbolji lovački kotlić, dobila je ekipa Dragana Jokića – Micinog, drugo mesto pripalo je ekipi “Gastronomi”, a treće Lovačkom udruženju “Mačva” iz Bogatića.

Sa nestrpljem se čekalo proglašenje najbolje rakije. Stručni žiri, ocenjivo je osobine uzoraka, na osnovu boje, bistrine, tipičnosti, mirisa i ukusa. Nagrada za najbolju rakiju, pripala je kazandžiji Radosavu Šobiću iz Belotića, drugo mesto zauzeo je Bora Đukić iz Metkovića, a treće Miša Mandić, takođe iz Metkovića.

U bogatom kulturno-umetničkom programu, nastupili su  FA i muška pevačka grupa iz Dublja i FA “Đido” iz Bogatića. Po prvi put organizovano je i književno veče, a pesme specijalno napisane za ovu priliku, govorile su: Milana Davidović i Milena Ćirović.

Organizatori četvrte manifestacije “Metkovačka vesela mašina”, bili su KOC Bogatić, Mesna zajednica Metković, TOOB, a pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Bogatić. Program je vodo Ljubinko Jevtić.

Pored pehara i diploma, najboljim takmičarima, uručene su i vredne nagrade.

 

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH