ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

17.10.2015 Bogatstvo mirisa, ukusa i boja, na četvrtoj “Metkovačkoj veseloj mašini”

Mačvanski Metković, selo nadaleko čuveno po šljivicima i dobroj rakiji, već četvrtu godinu za redom, domaćin je manifestacije  "Metkovačka vesela mašina". U Etno selu “Mačvanski konak”, od ranih jutarnjih časova, kazandžije su podložile kazane, a uz pesmu i druženje potekla je i prva rakija. U konkurenciji za najbolju, učestvovale su one, koje su domaćini pekli ranijih godina.

Lovci su se ekipno takmičili u pripremanju lovačkog paprikaša. Sastojci su bili isti, ali kulinarske veštine majstora kotlića, uz recepte koje nisu odavali, donele su obilje mirisa i ukusa.  

Organizovan je i sajam etno hrane i pića, a specijalitet dana, bili su tradicionalni mačvanski listići.

Po prvi put organizovane su i galopske trke u sulkama, koje su okupile vernu mačvansku publiku.  Vekovna tradicija  trka za muštuluk, nastavljena je  u Metkoviću, selu nadaleko čuvenom po rasnim engleskim galoperima. Sokakom, na stazi dugoj 600 metara, nadmetali su se galoperi u sulkama. Na kapiju Etno sela, prvi je stigao Bane Sarić sa svojim grlom, drugi je bio Dragan Simić – Grga, a treći Igor Simić.

Po završetku trka, organizatori su uručili nagrade takmičarima u svim disciplinama. Nagradu za najbolji lovački kotlić, dobila je ekipa Dragana Jokića – Micinog, drugo mesto pripalo je ekipi “Gastronomi”, a treće Lovačkom udruženju “Mačva” iz Bogatića.

Sa nestrpljem se čekalo proglašenje najbolje rakije. Stručni žiri, ocenjivo je osobine uzoraka, na osnovu boje, bistrine, tipičnosti, mirisa i ukusa. Nagrada za najbolju rakiju, pripala je kazandžiji Radosavu Šobiću iz Belotića, drugo mesto zauzeo je Bora Đukić iz Metkovića, a treće Miša Mandić, takođe iz Metkovića.

U bogatom kulturno-umetničkom programu, nastupili su  FA i muška pevačka grupa iz Dublja i FA “Đido” iz Bogatića. Po prvi put organizovano je i književno veče, a pesme specijalno napisane za ovu priliku, govorile su: Milana Davidović i Milena Ćirović.

Organizatori četvrte manifestacije “Metkovačka vesela mašina”, bili su KOC Bogatić, Mesna zajednica Metković, TOOB, a pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Bogatić. Program je vodo Ljubinko Jevtić.

Pored pehara i diploma, najboljim takmičarima, uručene su i vredne nagrade.

 

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

26.12.2019 Roditelji su rekli svoje: „STOP pirotehnici!“

Praznici su gotovo uvek prilika za slavlje, radost i veselje. Dobro se pije, jede, čovek je opušeniji i dopušta sebi ...

04.12.2019 ВАВЕДЕЊЕ У БОГАТИЋУ

Традиционално и ове као и претходних година на празник Ваведења Пресвете Богородице, Богородица нас је окупила на Светој Литургији у ...

01.12.2019 ПРВО ПРИЧЕШЋЕ У БОЖИЋНОМ ПОСТУ

Првог децембра, на дан светих мученика Платона, Романа и Варула, у храму Рођења Пресвете Богородице са почетком у 8 часова ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH