ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

22.10.2015 Dan otvorenih vrata opštine Bogatić

Turistička organizacija opštine Bogatić po prvi put organizovala je  Dan otvorenih vrata opštine, za predstavnike štampanih i elektronskih medija, turističke radnike i profesore  Visoke turističke škole iz Beograda.   Cilj posete je upoznavanje sa turističkim i investicionim potencijalima opštine,  sa posebnim akcentom na obnovljive izvore energije.

“Dosta toga smo videli i sa zadovoljstvom ćemo preneti prijateljima i saradnicima, da vredi doći u Bogatić”, rekao je Predrag Karasović iz Agencije za odnose sa javnošću “Pragma” Beograd.

Radnici TOOB organizovali su posetu   poljoprivrednom gazdinstvu Budimirović u Glušcima,  poznatom po proizvodnji kozjeg sira sa plesnima u hrastovoj kori, koji je jedan od proizvoda sa liste „Najbolje iz Srbije“. Posetili su i  atelje-vikendicu Milića Stankovića, poznatijeg kao Milić od Mačve u njegovom rodnom selu Belotiću, Crkvu spomen kosturnicu u Dublju, Etno park “Sovljak”, “Vasin šib”, staro groblje u Crnoj Bari, kao i geotermalne izvore energije.

“Ovo je izuzetna prilika za uspostavljanje novih  kontakata, kako bi na što bolji način promovisali naše turističke i druge potencijale”, izjavio je Darko Mašić, direktor TOOB.

“Opština Bogatić ima mnogo toga da ponudi, ali se još mora raditi na njenoj turističkoj promociji. Oduševljena sam gostoprimstvom i ljubaznošću domaćina, ali i gastronomskom ponudom ovog kraja”, rekla je Snežana Štetić, profesor Visoke turističke škole iz Beograda.

Predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, prezentovali su projekte Opštine Bogatić, vezane za korišćenje obnovljivih izvora energije. Ogromni potencijali ogledaju se u bogatim geotermalnim izvorima, biomasi i solarnoj energiji.

Opština je usvojila Plan energetskog razvoja i izradila Studiju izvodljivosti za korišćenje solarne energije, a u toku je izrada studije izvodljivosti za korišćenje geotermalne energije za zagrevanje javnih površina, zaključeno je na skupu. 

Nakon učešća Opštine Bogatić na proteklom Sajmu energetike, Dan otvorenih vrata još jedna je prilika, da kroz pera i objektive medijskih radnika, u etar ode slika iz Mačve, sredine sa bogatim prirodnim, investicionim i turističkim potencijalima.

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

26.12.2019 Roditelji su rekli svoje: „STOP pirotehnici!“

Praznici su gotovo uvek prilika za slavlje, radost i veselje. Dobro se pije, jede, čovek je opušeniji i dopušta sebi ...

04.12.2019 ВАВЕДЕЊЕ У БОГАТИЋУ

Традиционално и ове као и претходних година на празник Ваведења Пресвете Богородице, Богородица нас је окупила на Светој Литургији у ...

01.12.2019 ПРВО ПРИЧЕШЋЕ У БОЖИЋНОМ ПОСТУ

Првог децембра, на дан светих мученика Платона, Романа и Варула, у храму Рођења Пресвете Богородице са почетком у 8 часова ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH