ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Reportaže/emisije

15.06.2017 Održana X sednica Skupštine opštine Bogatić

Odbornici u Bogatiću zasedali su danas na desetoj redovnoj sednici Skupštine opštine. Petnaest tačaka našlo se na dnevnom redu, koji je naknadno dopunjen zbog ostavke Slavka Đurkovića na mesto zamenika predsednika Opštine. Kako je rekao za Mačva Info, Đurković je ostavku podneo iz moralnih razloga, zbog raspuštanja Opštinskog odbora SNS-a,  u koji su nedavno ušli ljudi koji do sada ničim nisu doprineli aktivnostima stranke. Đurković navodi da je ostavka njegov lični čin kojim izražava nezadovoljstvo trenutnom situacijom i da će pokušati da stupi u kontakt sa vrhom SNS-a i objasni porasle apetite pojedinaca  i nemogućnost komunikacije unutar stranačkih redova.

Po usvajanju ostavke Slavka Đurkovića, na inicijativu Srpske napredne stranke, predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac, predložio je Sinišu Puzića za novog zamenika. Na osnovu predloga predsednika, tajnim glasanjem, većinom glasova, odbornici su se izjasnili da Puzić ubuduće obavlja funkciju zamenika predsednika Opštine.

Među značajnijim tačkama bilo je usvajanje predloga odluke o završnom računu budžeta opštine Bogatić za 2016. godinu, koju je u Skupštinskoj sali prisutnima obrazložila Olivera Maštrapović, savetnik za budžet i računovodstvo Opštine Bogatić.

„Svi konsolidovani podaci direktnih i indirektnih korisnika ušli su u ovaj izveštaj. Bitno je pojasniti šta znači budžetski deficit, a šta znači finansijski rezultat.Opština Bogatić je u 2016. godini iskazala budžetski deficit u iznosu od 37.554.000 dinara, kao razliku između tekućih prihoda i primanja od prodaje finansijske imovine i tekućih  rashoda i izdataka za nefinansijsku imovinu u 2016. godinu“, obrazložila je Olivera Maštrapović.

Usvojen je i plan detaljne regulacije „Radna zona Dublje“, izrađen od strane Javno urbanističkog preduzeća „Plan“ Šabac. Prema obrazloženju, u obuhvatu plana, prema postojećem režimu korišćenja zemljišta, izdvajaju se celine Banja, fudbalski teren, geotermalna bušotina, zelene površine i objekti na lokaciji.

Predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac obrazložio je osmu tačku dnevnog reda, o pokretanju postupka javno-privatnog partnerstva za realizaciju projekta rekonstrukcije, racionalizacije i održavanja javnog osvetljenja na teritoriji opštine Bogatić. Sprovođenjem ovog projekta, potrošnja  električne energije i održavanje ulične rasvete biće čak četiri puta manje.

„Ideja je da postojeću javnu rasvetu zamenimo novom, štedljivijom led rasvetom i pre nešto više od mesec dana javila nam se firma iz Novog Sada koja je već radila ovakve zamene u opštinama Žabalj i Ada. Cilj nam je da se zastarela oprema zameni novom, modernom tehnologijom, omogućivši poboljšanja, kao i značajnu uštedu energije. Primer, do sada nam utrošak električne energije na postojeću mrežu bio 26 miliona godišnje, s novom rasvetom bi bila 6 miliona. Zbog očekivanog poskupljenjastruje u budućem periodu utrošak sa starom rasvetom dostigao bi 40 miliona, dok će sa novom mrežom to iznositi 10 miliona, što predstavlja značajnu uštedu“, objasnio je predsednik Beserovac.

Predlog odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom katasratskih parcela broj 3904 i 3906/2 u Bogatiću usvojen je na današnjoj sednici. Navedene katastarske parcele  po svojim karakteristikama odgovaraju potrebama proširenja mesnog groblja u MZ Bogatić.

Početni likvidacioni izveštaj Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju opštine Bogatić JP – u likvidaciji usvojen je na osnovu druge tačke dnevnog reda. Nad ovim društvom, odlukom osnivača, pokrenut je postupak likvidacije, a Skupština opštine Bogatić , na sednici održanoj 30.01.2017. godine donela je odluku o usvajanju početnog likvidacionog bilansa Direkcije.

Ostavka direktora Centra za Socijalni rad „Bogatić“ Bogatić, Slobodana Kovačevića, usvojena je na današnjoj sednici i na osnovu saglasnosti Ministarstva na funkciju vršioca dužnosti direktora postavljen je Zoran Zdravković, dipl.ecc.

Na dnevnom redu našao se i predlog Odluka o opštinskim  nekategorisanim putevima na teritoriji opštine Bogatić, kao i predlog  Odluke o auto-taksi prevozu putnika. Predlog Odluke o opštem kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji opštine Bogatić takođe je usvojen, čime su propisane oblasti održavanja reda i mira u zgradama, oblast obavljanja privredne delatnosti, održavanje čistoće, oblast bezbednosti i nadzora i poglavlje korišćenja zajedničkih prostorija, uređaja i zemljišta.

 

 

"Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva".....          Projekat "Mačva Info" u 2017.god.sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić od 01.januara do 30.juna 2017.god.

 

 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH