ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

01.04.2018 Startovala galopska sezona u Bogatiću

Nakon zimske pauze, licem na Cveti, prvi trkački dan na hipodromu u Bogatiću doneo je velika uzbuđenja i pravi galopski okršaj na stazi. Ovog svežeg  prolećnog dana smenjivali su se kiša i sunce, ali to nije sprečilo brojne posetioce da prisustvuju otvaranju i ovogodišnje sezone galopskog sporta u Srbiji. Ljubitelji konjičkog sporta u Mačvi videli su nadmetanja u četiri ravne galopske i trci u sulkama.

Prva na programu bila je trka „Lombardo“,  za grla od 3 godine i starija, na stazi dugoj 1300 metara. Grlo Silar, sa Slavenom Jovanovićem u sedlu, od starta je izbilo na čelo, a u borbu za prvu poziciju pre ciljnog pravca uključili su se i Paton Sur i Džekrem. Nakon ulaska u pravac Silar je krenuo silovito,  izdvojio se i u maniru lako odneo pobedu vremenom 1:23:12. Za njim su projurili upravo Paton Sur, pa Džekrem, a na četvrtom mestu našao se Act like Miki, vlasnika Saše Markovića.

U trci sponzora „Rasadnik ruža Topalović“ nadmetali su se galoperi od 3 godine, na istoj distanci. Iz start mašine iskočilo je šest grla, a nakon galopskog okršaja u drugoj polovini trke pobedu je odneo Atil Trlić, sa džokejem Krstićem, drugi je bio Mr Maximus, dok je treću poziciju zauzela Bella Sofia.

U trećoj trci „NS SEME Novi Sad“, za grla od 4g i starija na 1350 metara, na debiju pred publikom u Bogatiću, pobeđuje Destyno, sa Milanom Konkoljem u sedlu. Drugi je bio Emanuel, treći Prohor, a četvrti je kroz cilj projurio Vektor.

Trka dana “Cveti” za grla 4g i starija, na distanci od 1400 metara, ponovo je podigla na noge okupljene ljubitelja konjičkog sporta u Bogatiću. Startovalo je sedam grla, a najubedljiviji na početku bio je Milosh The Great, kome su se u borbu za prvu poziciju ubrzo priključili Sunshine Girl i Stameni Pik, koji u ciljnoj ravni pojačava tempo i odnosi pobedu u ovoj trci, vremenom 1:37. Za drugo mesto se u finišu izborilo grlo Pure Pearl, treća je bila Sunshine Girl, a četvrti Waslawi.

Zaštitni znak ovog područja, galopska trka u sulkama „Pegaz“, okupila je sedam galopera.  U atraktivnom okršaju na stazi od samog starta, slavio je Vinčester, vlasnika i vozača Zorana Vasića. U neizvesnoj borbi za drugu poziciju bolji je bio Marakeš, dok je treći kroz cilj prošao Kockar, Rajka Uglješića.

Na opšte zadovoljstvo ljubitelja četvoronožnih lepotana, u pravoj sportskoj atmosferi, kroz Bogatić je projurio  još jedan galopski karavan. Organizator prvog trkačkog dana Konjički klub “Mačvanin” i pokrovitelj Opština Bogatić sledeći  sastanak na istom mestu zakazali su u nedelju, 20. maja.

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH