ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

02.04.2018 Nemanja Mišić prvak Srbije - Sprintu 4 medalje na državnom Zimskom bacačkom prvenstvu

Ovog vikenda u Sremskoj Mitrovici održan je prvi Zimski susret bacača i to u kategorijama U16 i U20, odnosno pionira i juniora. Za AK „Sprint“ nastupalo je 5 takmičara, koji su svojim rezultatima uspeli da ostvare 8 ličnih rekorda i 4 medalje.

Najsjajniji je bio Nemanja Mišić sa zlatom u bacanju koplja kod starijih pionira, a spravu tešku 600 grama je u 5. seriji uspeo da baci na 43.72 metra. Pored toga, imao je dva hica preko 45 metara sa vrlo malim prestupima. Njegov prvi rival iz Sente vodio je skoro celo takmičenje, ali je Nemanja ostao priseban i uspeo da trijumfuje za nešto više od 70 cm. Inače, Nemanja je trebao početkom godine da dobije od kluba svoje novo koplje, međutim odsustvo finansijskih sredstava je nateralo klub, pa i njega da u treningu baca stara ,,ruska'' koplja (više od 50 godina, čije je težište drugačije i pomereno unazad) koja je klub dobio kao bespovratnu pozajmicu od Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu. Nemanja je bacao i disk i tu došao do bronzanog odličja u bacanju diska sa 35.30.

David Jovanovic je bio treći u bacanju koplja kod starijih pionira sa 33.66 metara. Iako spravu baca na treningu često i preko 40 metara, takmičenje je ukazalo na potrebu da mu nedostaju takmičenja i njegov rezultat će vrlo brzo preći u zavidnije cifre.

U konkurenciji tri godine starijih takmičarki, bacala je Kristina Petrovic i osvojila bronzu u bacanju seniorske kugle, dok je ostvarila lični rekord i 5. mesto u bacanju seniorskog koplja. Lični rekord je u sličnoj konkurenciji ostvario i Djordje Jovanovic, bacavši disk od 1.75 kg do 31.83 metara. Nekoliko puta je sa malim prestupima imao daljine od preko 35, ali treba imati u vidu da je do skora bacao skoro duplo lakšu spravu na daljine od 42 metra i da mu treba vremena za adaptaciju, odnosno da će već sledeće nedelje imati priliku da svoj rezultat popravi sa spravom 1.5 kg. Dva lična rekorda je ostvario i Aleksa Alanovic, stigavši do dva finala i 6. mesta u bacanju kugle.

Sprintere već u sredu ujutru očekuje odlazak na reprezentativne pripreme u čijoj relaizaciji potpomažu Turistička ogranizacija Opštine Bogatić, Atletski savez Srbije i Opština Bogatić, a u subotu ekspedicija od  5 najboljih seniora i mlađih juniora ide na Zimske susrete bacača u kategoriji seniora i U18.

 

Trener, Ivan Đinić

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH