ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

09.10.2018 Mišić novi rekorder Srbije, Grnović pobednik Kupa Slovenije u višebojima

Ovog vikenda je u Novoj Gorici (Slovenija), po vrlo hladnom i kišovitom vremenu, održan Kup Slovenije u višebojima na kome je Aleksandar Grnović imao treći uspešan desetoboj ove sezone i ubedljivom pobedom potvrdio rezultatski najuspešniju godinu. Pobedu je ostvario i Nemanja Mišić, pri čemu je uspeo da pomeri granicu rekorda Srbije za starije pionire za neverovatnih 404 boda i on sada iznosi 3806 bodova. Nemanja je do rekorda stigao sa ličnim rekordima na 100, 300 i 1000 metara, skoku uvis i na trci 100 metara sa preponama. Miloš Erdevički je bio drugoplasirani sa odličnim bacanjem kugle i koplja, a lične je napravio i u trkama na 300 i 1000 metara, kao i preko prepona.

Šansu za obaranje rekorda za mlađe juniore imao je tokom celog dvodnevnog takmičenja i Đorđe Jovanović. Posle odličnog prvog dana i ličnih rezultata na 100 metara, pa u bacanju kugle i skoku uvis, Đorđe odlično počinje drugi dan sa ličnim u trci na 110 metara preko prepona i u skoku s motkom (4. takmičar kluba sa preskočenih 3 metra). Međutim, posle tri hica koplja van segmenta, ostaje bez bodova u devetoj disciplini i lični rekord u trci na 1500 metara mu pomaže da dođe na samo 14 poena od ličnog rekorda, odnosno 4907 poena. Da je realizovao barem jedan hitac bacanja koplja, bio bi u velikoj šansi da obrori rekord Srbije od 5502 poena.

Milan Čajić je kod seniora zauzeo najnezahvalnije 4. mesto sa ličnim rekordom u trci na 1500 metara i solidnim rezultatima u skoku motkom i bacanju koplja (odlične poslednje tri discipline).

 Treba naglasiti da je ovo takmičenje imalo za cilj obaranje dva rekorda Srbije i da je AK Sprint uspeo da dođe u posed svog prvog nacionalnog rekorda i to Nemanje Mišića u pionirskom osmoboju. Što se tiče seniora, takmičenje je imalo revijalni karakter i služilo je proveri trenutne forme i kvaliteta tehnike izvođenja određenih motoričkih stereotipa, a u nastavku godine nas čeka pripremni period i spremanje za dvoranska takmičenja.

Za dve nedelje mlade Sprintere očekuje Prvenstvo Srbije u krosu u Pančevu i time se sezona takmičenja u 2018. i zvanično završava.

Trener, Ivan Đinić

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH