ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

31.12.2018 Sprinterima 16 medalja na Novogodišnjim mitinzima

U subotu i nedelju održana su dva Novogodišnja mitinga, prvi u Beogradu u organizaciji Atletskog kluba Crvena Zvezda, a drugi u Novom Sadu u organizaciji Ak Vojvodine. U Beogradu su se nadmetale starije uzrasne kategorije i tamo smo imali sjajne nastupe desetobojaca kluba. Aleksandar Grnović je osvojio dve zlatne medalje sa odličnim rezultatom od 8.30 prepona i ličnim rekordom u skoku motkom i to iz samo 10 koraka. Na kraju mitinga, Aleksandar je od strane organizatora pohvaljen kao jedan od retkih atletičara u regionu koji ima stabilan prirast rezultata u poslednjih 6 godina koliko je prisutan na međunarodnoj sceni. Milan Cajic je bio srebrni u skoku motkom sa novim ličnim rekordom i skokovima koji obećavaju vrlo brzo rezultate blizu 4.50 metara, a u nedelju je pobedio u Novom Sadu u skoku udalj i skoku uvis. Djordje Jovanovic, treći desetobojac kluba, imao je odličan dan u subotu, istrčavši lični rekord na 60 metara i skočivši lični rekord u skoku motkom čime je dodao još jednu zlatnu medalju u svoju kolekciju odličja. Rekorder Srbije u osmoboju, Nemanja Misic, imao je tri lična rekorda i srebrnu medalju u skoku udalj sa 5.99 metara. Pored za pionira odlične vrednosti skoka udalj (sa malim prestupim je skakao oko 6.50) odlično je bacio kuglu (13.26 metara) i trčao 60 m preko prepona (9.34 sekundi).

U nedelju su nastupali mlađi i najviše su se istakli Republički šampioni - Milos Erdevicki sa fantastičnim šampionskim hicem kugle od 15.10 (nešto više od metra kraći od rekorda Srbije za mlađe pionire) i Veljko Rosic u skoku uvis sa ličnim rekordom od 1.55 (i jednim pokušajem jako blizu 1.60) i normom za Prvenstvo Srbije za stariju uzrasnu kategoriju. Pored visa, Veljko je skočio lični 5.09 udalj i osvojio srebro, dok je Miloš bio 4. sa 4.97 metra (ostaje žal jer Miloš sa rezultatima od 8.00 sekundi na 60, 5.00 skoka udalj i kuglom od preko 15 metara bi oborio rekord Srbije u troboju ali su ga povrede i prehlade ove godine sprečavale da svoj talenat iskaže u višeboju).

Pulen i imenjak Dragan Radivojevica, Dragan Bohnec osvojio je dvostruku vicešampionsku titulu u bacanju vortexa i u trci na 50 metara preko prepona. Uros Dzinovic je bio bronzani u bacanju vortexa, dok su u trkama na 600 metara srebrnu i bronzanu medalju osvojili Stefan Sekulic i Ognjen Vulovic. Posle duže pauze, takmičenjima se vratila i Kristina Petrovic, ovaj put u skoku udalj i skoku uvis, osvojivši srebro u visu i time potvrđujući da će i ove sezone biti stalan deo ekipe i opasna po konkurenciju u skokovima i višeboju.

Klub je u 2018. godini imao 98 medalja, od toga 30 sa Prvenstva Srbije, zauzeo 10. mesto na Tabeli uspešnosti svih atletskih klubova Srbije, imao jednog rekordera (Nemanja Mišić), 6 prvaka Srbije, jednog Republičkog prvaka (Miloš Erdevički), dva vodeća rezultata po tablicama Srbije (Grnović i Jovanović), međnarodni nastup i medalju za seniorsku reprezentaciju (Grnović), kao i ekipnu vicešampionsku titulu pionira.

U 2019. godini, Atletski klub Sprint želi da dobro zdravlje, uspeh i harmonija na svakom polju prate sve članove kluba, roditelje, predstavnike medija, sponzora, kao i svih koji su pomogli klub, ali i pojedince i porodice koje prate i uživaju u atletici i dostignućima našeg malog kluba, ali i domaćih i svetskih atletičara. Neka nam sledeća bude bolja od ove godine!

 

Trener, Ivan Đinić

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH