ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

23.08.2019 Odlična nedelja iza Sprintera

Atletičari AK "Sprint" iz Badovinaca su u prethodnih sedam dana imali dva takmičenja. Najpre su mlađi juniori nastupali na kvalifikacijama Kupa Srbije, gde je njih troje izborilo finala u osam disciplina. Najviše se istakao Đorđe Jovanović, obezbedivši maksimalnih 4 prolaza u finale Kupa, koje će se održati 6. i 7. septembra u Kruševcu. Đorđe je pobedio u skoku motkom, bio je treći na 110 metara preko prepona, peti u bacanju diska i dvanaesti u bacanju kugle. Veljko Rosić i Kristina Petrović su obezbedili po dva mesta u Finalu, od čega ističemo Veljkovo drugo mesto u skoku motkom i ostvarena dva lična rekorda. Da podsetimo, kvalifikacije Kupa se održavaju istovremeno u regionima Centralne Srbije, Beograda i Vojvodine, a 12 najboljih rezulatata stiče pravo nastupa u Finalu Kupa.
U sredu je održan tradicionalni Letnji miting prijateljstva u Sremskoj Mitrovici i na njemu je nastupilo 11 atletičara Sprinta, ostvareno je 15 ličnih rekorda i osvojeno 9 medalja. Najviše se istakao Miloš Erdevički sa dva zlata i ličnim rekordom u bacanju koplja od 600 g, koji sada iznosi 44.44 metra. Jakšić Stefan je pobedio u skoku uvis kod mlađih pionira, dok su njegovi drugari Uroš Džinović i Stefan Lazić osvojili srebro i bronzu. Veljko Rosić je bio srebrni u bacanju koplja, kao i Kristina Petrović u trci na 100 metara, dok je Jokić Miloš osvojio dve bronze u trkama na 100 i 400 metara.
Za 10 dana nas očekuje Balkansko prvenstvo za seniore u Pravetsu, Bugarska, gde bi Aleksandar Grnović, kao glavni favorit za drugu titulu, mogao da se veoma približi magičnoj cifri od 8000 poena u desetoboju.
 
Trener, Ivan Đinić
 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH