ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

24.01.2020 Sprinteri uspešno okonačali zimske pripreme, Rosić pionirski prvak Beograda, Jovanović debitovao u seniorskoj reprezentaciji

Sprinteri su po pozivu selektora Zukovića boravili na reprezentativnim pripremama u Beogardu u periodu 10. - 20. januar. Pored sitnih zdravstvenih problema koji su uobičajeni u ovom periodu, može se reći da su pripreme bile dosta uspešne i da se nakon kratkog perioda aktivnog odmora mogu očekivati odlični rezultati od strane svih učenika priprema već u toku februara meseca. Treba napomenuti da niti jednom našem atletičaru zima i dvoranski deo sezone nije prioreitet, već da se glavni rezultati očekuju na leto (Grnović bi trebao da se približi cifri od 8000, Jovanović cifri od 7000, a Rosić i Erdevički da napadnu pionirski rekord Srbije u osmoboju koji drži njihov klupski drugar Nemanja Mišić).

U sredu je u Novom Mestu (Slovenija) okončan inauguracioni tromeč reprezentacija Srbije, Hravtske i Slovenije u skoro svim dvoranskim disciplinama (sedmoboj i petoboj nisu bili na reprertoaru, kao ni 200m). Od strane selektora Zukovića, pozvana su dva predstavnika Ak Sprinta da skaču moktkom - Jovanović Đorđe i Grnović Aleksandar. Grnović je morao da otkaže nastup zbog nedostatka motke, umora od tek okončanih priprema i preporuke doktora da se zbog lakše povrede sačuva od napora do početka februara. Jovanović je imao soilidan nastup omogućivši pobedu muškoj ekipi i drugo mesto ekipno za Srbiju.

U nedelju je na Otvorenom prvenstvu Beograda odličan nastup imao Veljko Rosić, osvojivši zlato i lični rekord u skoku udalj i bronzu u skoku uvis. Bitno je napomenuti da je Veljko skakao umornih nogu i iz punog treninga, te se može očekivati da već na prvom takmičenju priđe jako blizu ciframa od 180 cm skoka uvis i 6 metara u skoka udalj.

Sprintere ovog vikenda očekuje Prvenstvo Srbije za juniore, a sledećeg Prvenstvo Srbije za seniore, pa se cela ekipa seli u Bukurešt (Rumunija) na svoj prvi višeboj u 2020. godini.

Trener, Ivan Đinić

 
 
VRH