ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

22.06.2020 Grnović dvostruki prvak Beograda

Ovog vikenda Ak Sprint je učestvovao na čak tri takmičenja, a najuspešniji je bio Aleksandar Grnović sa dve zlatne medalje na Prvenstvu Beograda i veoma dobrim rezultatima za početak sezone i činjenice koje su joj prethodile, a koje su nam svima poznate. Inicijalni plan je bio da Grnović nastupi u disciplinama motka i disk, ali kako ove discipline nisu bile u programu, odlučeno je da to budu skok udalj i 110 prepone. Nažalost, satnica takmičenja je bila takva da su dicipline bile u 15 minuta razmaka. Aleksandar je prvo skočio jednom u dalj sa skraćenim zaletom, oko 7.30 metara, ali sa malim prestupom. Staza Vojne akademije je u jako lošem stanju, izlizana i klizava, a celokupnu situaciju je dodatno otežao pljusak pre samog početka takmičenja. Aleksandar je morao da trči 110 prepone i trku odradio rutinski uz dosta prostora za napredak, pobedivši sa 15.16 sekundi, da bi se odmah vratio i u preostale 3 serije skočio 7.15 i osvojio drugu zlatnu medalju. Odličnu trku i lični rekord na 100 metara je na istom prvenstvu imao Đorđe Jovanović, dok je u skoku udalj imao malim problema zbog promnjenog zaleta. Nikola Rosić je bio 5. u bacanju koplja.

Istog dana je mlađi tim Sprintera nastupio na Ekipnom Prvenstvu Srbije za mlađe juniore (atletičari ispod 18 godina). 6 atletičara je uspelo da dođe do 8 ličnih rekorda i 8. ekipe u Srbiji. Najviše su se istakli Miloš Erdevički u skoku udalj, Rosić Veljko u bacanju koplja, Jovanović David u trci na 100 metara i Rosić Dejan u trci na 1500 metara. Napominjemo da je 4 od 6 članova tima bilo 2-3 godine mlađe od konkurencije i da se očekuje da na svom Ekipnom (do 16 godina) naprave vrlo dobar plasman, a možda i napadnu najbolje ostvarenje kluba (2018. godine su pioniri Sprinta bili drugoplasirana ekipa u Srbiji).

U nedelju su nastup imali najmlađi članovi kluba na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire (atletičari do 14 godina). Najbolji je bio Uroš Džinović u trci na 60 metara sa preponama, gde je bio 4. uz lični rekord od 10.48 sekundi. Istakli su se još i Stefan Lazić u skoku uvis (6. mesto), štafeta 4x60, kao i Nikola Perić sa dva lična rekorda, ali i Stefan Jakšić i Dragan Bohnec sa po jednim.

Sledeće nedelje nas očekuje Ekipno takmičenje za mlađe pionire.

 

Trener, Ivan Đinić

 

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH