ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

12.05.2021 Grnović i Jovanović najbolji desetobojci, Čajić i Rosić vicešampioni Srbije

Za vikend je u Sremskoj Mitrovici održano Prvenstvo Srbije u višebojima za starije uzrasne kategorije - seniori, juniori i mlađi juniori i na njemu je nastupilo pet atletičara Sprinta sa 100% uspehom - 2 zlata, 2 srebra i bronza. Aleksandar Grnović je pobedio kod seniora i to treći put zaredom, bez discipline skok uvis, samo što je ove godine vezao pobede u dvorani i na otvorenom, a uz te dve titule on je i aktuelni prvak Balkana. Seniorski vicešampion je Milan Čajić sa dva lična rekorda, dok je kod juniora titulu odbranio Đorđe Jovanović sa laganih 6209 poena i nekoliko ranijih izlazaka iz disciplina zarad što bržeg i potpunijeg oporavka za sledeći desetoboj u Istanbulu, gde bi trebalo da se održi Prvenstvo Balkana za juniore kroz 4 nedelje. Srebrni kod juniora je bio Nikola Rosić sa neverovatnih 9 ličnih rekorda, dok je isti broj ,,ličnjaka'' imao i Veljko Rosić, ali nije uspeo da u tri hica obezbedi bodove u svojoj najjačoj disciplini-bacanje diska, te je zauzeo treće mesto kod mlađih juniora.

Ove nedelje Sprintere očekuje Ekipno prvenstvo Srbije za mlađe juniora, dok će starija selekcija ići na Trofej Banja Luke da proveri formu pred najbitnija takmičenja u sezoni-Prvenstva Srbije i Balkana.

U utorak je u Sremskoj Mitrovici održano Međuokružno takmičenje u atletici i svi predstavnici kluba su bili jako uspešni jer niko nije ostao bez odličja. Prolaze na Republičko takmičenje (održaće se 18.maja u Sremskoj Mitrovici) obezbedili su Đorđe Jovanović i Stefan Lazić, obojica u skoku uvis. Srebro je osvojila Nataša Perović na 100 metara, dok su bronze osvojili Andrea Gajić na 60 metara, Dragan Bohnec na 600 metara, Uroš Džinović u skoku udalj, Anđela Pantelić u skoku uvis i muška štafeta 4x100 metara (Jakšić, Perić, Lazić i Džinović).

Nažalost, Opština Bogatić još uvek nije našla za shodno da podrži rad jednog od najboljih klubova sa teritorije opštine, a pored mizerno malog iznosa sredstva koji je obećan i neisplaćen, ove godine se išlo i korak dalje nepotpisivanjem Ugovora o sufinansiranju projekata i finansiranjem samo najboljeg pojedinca kluba čime su svi ostali članovi, pa čak i trener jasno i podmuklo diskriminisani od strane Komisije za sport, koja se ne boji da javno prizna da favorizuje fudbal i ne priznaje uspehe bilo kog drugog sporta. Koliko će ova autističnost da traje, ostaje da vidimo, ali svakako će ovakav rad ostaviti loše posledice ne samo po rezultate Ak Sprinta, nego i svih ostalih klubova koji se ne bave fudbalom.

Trener, Ivan Đinić

 

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH