ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

20.06.2021 Pet uzbudljivih trka trećeg trkačkog dana u Bogatiću

Posle duže pauze hipodrom u Bogatiću otvorio je vrata ljubiteljima konjičkog sporta na današnjem, trećem trkačkom sastanku ove godine, u organizaciji KK „Mačvanin“. Najveći zaljubljenici u galop po vrelom danu  bodrili su sa tribina  više od trideset galopera koji su se, u pet trka, nadmetali na stazama dužine od 1100 do 1800 metara.

Trka „Memorijal Rada Daničića“ za dvogoda grla na najkraćoj distanci ovog trkačkog dana donela je velika uzbuđenja, a u maniru borba grlo  Ankara, vlasnika Miloša Adamovića, odnelo je pobedu (1:07,1). Na drugo mesto plasirala se Keep Queally, Stefana Uglješića, a treća je bila Shila, Nikole Radojčića. Pehar je vlasnicima pobednikog grla uručila Svetlana Daničić, kćerka Rada Daničića.

Nadmetanje „DPS Klas Grup“, bilo je drugo na programu, a u njemu su snage odmerila trogoda grla bez plasmana u grup i listed trkama, na stazi dugoj 1400 metara. U maniru sigurno, trijumfovala je sjajna Glorija Gold, Dragana Bojičića iz Dublja,(1:28,3). Drugi je bio Maks Maksi, Milana Nikolića, treća Red Women, Džanka Bjelaka, dok je četvrta pozicija pripala Ramoni, Sofije Despotović. Pobednički pehar uručio je Nikola Martinović, ispred DPS Klas Grup.

Na distanci dugoj 1600 metara u trećoj, Handikap IV, trci „JKP Bogatić“ za dve dužine konjskog tela prvi je kroz cilj prošao Ikar Pik sa aspirantom Darkom Ljubomirovićem (1:52,5). Druga je bila Kingly Lady i Milan Konkolj, treći Allocator sa Mešetovićem, dok je četvrto mesto zauzela Ice Skate, sa Gnesi-jem u sedlu. Direktor JKP Bogatić, Vladan Popadić, uručio je pehar porodici Subotić, za trijumf njihovog Ikar Pik-a.

Četvorogoda i starija ženska grla nadmetala su se na stazi od 1600 metara u četvrtoj trci Kategorije III „Svečana sala Milano“. U maniru „start-cilj“ trijumfovala je Border War i džokej Milojević (1:42,2), drugo mesto pripalo je grlu Pietraia i Glogovcu u sedlu, treća je bila Wizardess sa Konkoljem u tandemu, a četvrta Džejla sa učenikom Nikolićem. Milan Daničić, vlasnik firme „Milano“, uručio je pehar porodici Marković, za pobedu grla Border War.

Trka dana „Trojice“ zatvorila je nadmetanja trećeg trkačkog dana u Bogatiću, a na distanci od 1800 metara, trčala su četvorogoda i starija grla. Za dužinu konjskog tela pobedu je odnelo grlo Kirgiz, Almina Alića (1:52,4), drugi je bio Köln, Konjičkog kluba „RS“, treći je bio Salah al Din, vlasnika Milana Nikolića, a četvrti Wellington, Vukašina Dmitrića. Siniša Puzić, predsednik Skupštine Opštine Bogatić, uručio je pobednički pehar treneru pobedničkog grla, Bojanu Šendekoviću.

 Naredni trkački sastanak na hipodromu u Bogatiću zakazan je za 18.jul.

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH