ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

12.09.2022 Patient Manu Pehar opštine Bogatić - Završena galopska sezona na mačvanskom hipodromu

Uzbuđenja kakva dolikuju finišu sezone viđena su danas na hipodromu u Bogatiću, petog trkačkog dana. Preko šezdeset galopera nadmetalo se na stazama dugim od 1300 do 2400 metara, a zbog velikog interesovanja odgajivača na upisu raspsana je i trka više, te se ovog nedeljnog popodneva startovalo šest puta.

Upravo je prvo nadmetanje podeljeno na dva starta, a ovaj trkački dan otvorila su trogoda i starija grla u trci Kategorije V na najkraćoj distanci, pod nazivom “Dobra godina”. U oštroj borbi tri grla u samom cilju najbrža je izašla Džea, vlasništvo porodice Radovanović iz Bogatića, sa Milanom Konkoljem u sedlu (1:23,9). Na drugo mesto plasirala se Felly, treći je bio Killer Of Speed, a četvrti Arlington Boy. Direktor firme Dobra godina, Predrag Kojić uručio je pobednički pehar.

Ista meta i isto odstojanje bilo je i u narednoj trci, “Memorijalu Bogdana Boce Terzića”, u kom je snage na stazi odmerilo osam punokrvnih galopera. Da je ova distanca danas u celosti pripala Mačvanima potvrdila je u maniru sigurno  prvoplasirana Magdalena, Nenada Uglješića iz Glušaca, i džokej Alan Ordog (1:24,2). Druga je kroz cilj prošla Mistic Bel, treću poziciju izborio je Wilmer McClean, a četvrti je bio Velocyti. Porodici Uglješić pobednički pehar uručio je Vladimir Terzić, sin Bogdana Boce Terzića.

Puna start mašina trogodih i starijih grla bila je u narednoj Handikap I trci na 1400 metara, naslovljenoj “Dom zdravlja Bogatić”. U maniru start-cilj pobedu je odnelo grlo Flitsch, vlasnika braće Vatić, sa džokejem Darkom Ljubomirovićem (1:28,8). Drugo mesto pripalo je grlu Kameni Beely, treća je bila Rosa Sham, a četvrta Varenna Storm. Doktror Goran Jezdimirović ispred Doma zdravlja Bogatić uručio je pehar vlasnicima za trijumf Flitscha.

Mačvanski dvogodački kup bio je sledeći na programu, u kom je deset grla snage odmerilo na stazi od 1400 metara.  U maniru nadmoćno ubedljiva je bila Polyxena, vlasništvo AD Zobnatica, u čijem je sedlu bio Goran Mešetović (1:32,9). Ona je za sedam dužina iza sebe ostavila drugoplasirano grlo Antalya. Treća je bila Dark Nun, a četvrti Princ. Aleksandar Peranović, predsednik KK “Džokej klub” Šabac, uručio je pehar predstavnicima AD Zobnatica, za drugi trijumf u tri nastupa grla Polyxena.

U trci Kategorije III potom je startovalo deset trogodaca na 1700 metara u nadmetanju “JKP Bogatić”. U ljutoj borbi u ciljnoj ravnini trijumfovao je Picasso Blue, braće Emetovića, i aspirant Milan Nikolić (1:51,2), koji su za četiri dužine konjskog tela nadmašili drugoplasiranu Capla Fever. Trećeplasirani se našao El Darooj, pa Kavkaz. Pobednički pehar uručio je Vladan Popadić, direktor JKP Bogatić.

Glavna trka ovog dana, ali i sezone, za Pehar opštine Bogatić zatvorila je današnja nadmetanja, a u Listed trci za nova uzbuđenja  galopiralo je dvanaest trogodih i starijih grla na 2400 metara. U maniru lako, za pet dužina konjskog tela pobedu odnosi Patient man, Milosava Lazića, sa Konkoljem u sedlu (2:41,7), koji je ponovio uspeh sa prethodnog trkačkog dana u Bogatiću, kada je osvojio i Mačvanski Derby . Drugo je trku završilo grlo First Thought, pa Lima i Impossible Star. Predsednik Opštine Bogatić, Milan Damnjanović, uručio je pehar porodici Lazić za njihovo “strpljivo” pobedničko grlo.

Organizatori  iz KK “Mačvanin” mogu biti zadovoljni još jednim uspešnim galopskim sastankom, kojim je na najlepši mogući način spuštena zavesa na kvalitetnu trkačku sezonu, a u kojoj je vladalo veliko interesovanje za učešće u nadmetanjima na mačvanskom trkalištu. 

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH