ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

13.01.2017 Zamena staro za novo - Proveriti rok trajanja kompleta prve pomoći

Po aktuelnom Zakonu o bezbednosti saobraćaja od 11. decembra 2009. godine odobrenje za stavljanje u promet Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije dobili su kompleti za prvu pomoć proizvođača Karan Co. d.o.o, Beograd, Galenika a.d., Beograd, MBS Tehno d.o.o., Beograd, Mediteks AD, Stepanovićevo, Predstavništvo Tosama d.d., Beograd, i Evropa lek d.o.o., Beograd", i  pakovanja kompleta za prvu pomoć ovih proizvođača obeležena su oznakom standarda SRPS Z.B2.001. Velikom broju vozača je istekao je propisan rok trajanja kompleta prve pomoći. 

Auto-moto savez Srbije, u saradnji sa Galenikom, obezbedio je vozačima zamenu starog kompleta za prvu pomoć, tip B, koji nije korišćen a istekao mu je rok trajanja od 5 godina, za novi komplet. Zamena se može izvršiti na prodajnim mestima AMSS, uz doplatu od 690 dinara. Za članove AMSS doplata za zamenu starog za nov komplet iznosi 600 dinara. 

U Bogatiću, zamenu uz doplatu je moguće izvršiti u prodavnici autodelova “Nemanja”.

 Uslugu zamene “staro za novo” u AMSS moguća je ukoliko posedujete nekorišćen komplet za prvu pomoć sa gore navedenom oznakom standarda bilo kog od navedenih proizvodjača. Ukoliko ste iskoristili bilo koji element iz kompleta za prvu pomoć, ne možete izvršiti njegovu zamenu,  ali  imate mogućnost kupovine novog kompleta za prvu pomoć u AMSS, za 1.020 dinara, proizvodjača Galenika a.d. Beograd. 

 Cena za zamenu, odnosno kupovinu kompleta prve pomoći svakako su povoljnije od propisane kazne, ukoliko u vozilu prilikom kontrole saobraćajne policije službeno lice ustanovi da je prvoj pomoći istekao rok trajnja, koja iznosi 5,000 dinara, odnosno 2.500, ako se plati u roku od 8 dana.

 

 

 

M.Kovačević

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH