ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

08.03.2017 СВЕЧАНОСТИ ЗА МАМЕ

Као и претходних година, и овог 8. Марта у Предшколској установи  на пригодан  начин обележен празник посвећен  мајкама.

У свим  васпитним групама наше Установе, како у централном објекту, тако и  групама  на терену, организоване се приредбе за маме. Приредбама су, наравно, присуствовале и тате, баке и други драги чланови породице детета.

Деца су са својим васпитачима припремила најлепше и најдраже поклоне за маме. А ништа мајци не може бити већи поклон и награда од дечијег осмеха, лепе речи или продукта њихових креативних ручица. Сваки цртеж, отисак,  мисао и жеља упућени мајци на  празничним честиткама израз су  најдубљих, искрених и чистих емоција  и једне природне, нераскидиве везе свакога детета са својом мајком. Зато је на овај дан посебно важно управо то изражавање емоција  и показивање љубави, које је, нажалост, понекад мало запостављено. Јер, и показивање и изражавање емоција се учи, носи кроз живот и преноси на млађе нараштаје.

А љубав је свима најпотребнија, посебно деци, јер од љубави деца најлепше расту!

Данас су реализоване  приредбе посвећене мајкама. И данас су све мајке биле посебно поносне на  своју децу, уз  веома емотивне реакције док су слушале стихове, поруке и песме своје деце упућене њима.

Увек присутне сузе радоснице на њиховим озареним лицима  симбол су безграничне љубави и среће. И овим путем, свим мајкама желимо срећан Осми март и да увек буду тако лепе и веселе као што су данас!

„Драга мајко

ружо месечарко.

Цветај, цветај

никад не прецветај!

Ти си , мајко,

моје сунце јарко.

Греј ме, мази,

али не залази!

Буди невен

буди ми зимзелен!

Док ме Сунце

твога лица греје

снег не може

                                     мој смех да завеје!“

 

 

Мирјана Савкић, дипл. педагог

ПУ“Слава Ковић“ Богатић

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH