ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

08.03.2017 СВЕЧАНОСТИ ЗА МАМЕ

Као и претходних година, и овог 8. Марта у Предшколској установи  на пригодан  начин обележен празник посвећен  мајкама.

У свим  васпитним групама наше Установе, како у централном објекту, тако и  групама  на терену, организоване се приредбе за маме. Приредбама су, наравно, присуствовале и тате, баке и други драги чланови породице детета.

Деца су са својим васпитачима припремила најлепше и најдраже поклоне за маме. А ништа мајци не може бити већи поклон и награда од дечијег осмеха, лепе речи или продукта њихових креативних ручица. Сваки цртеж, отисак,  мисао и жеља упућени мајци на  празничним честиткама израз су  најдубљих, искрених и чистих емоција  и једне природне, нераскидиве везе свакога детета са својом мајком. Зато је на овај дан посебно важно управо то изражавање емоција  и показивање љубави, које је, нажалост, понекад мало запостављено. Јер, и показивање и изражавање емоција се учи, носи кроз живот и преноси на млађе нараштаје.

А љубав је свима најпотребнија, посебно деци, јер од љубави деца најлепше расту!

Данас су реализоване  приредбе посвећене мајкама. И данас су све мајке биле посебно поносне на  своју децу, уз  веома емотивне реакције док су слушале стихове, поруке и песме своје деце упућене њима.

Увек присутне сузе радоснице на њиховим озареним лицима  симбол су безграничне љубави и среће. И овим путем, свим мајкама желимо срећан Осми март и да увек буду тако лепе и веселе као што су данас!

„Драга мајко

ружо месечарко.

Цветај, цветај

никад не прецветај!

Ти си , мајко,

моје сунце јарко.

Греј ме, мази,

али не залази!

Буди невен

буди ми зимзелен!

Док ме Сунце

твога лица греје

снег не може

                                     мој смех да завеје!“

 

 

Мирјана Савкић, дипл. педагог

ПУ“Слава Ковић“ Богатић

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH