ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

20.08.2017 Drugi krug male mature od sutra

Mali maturanti koji u junu nisu mogli da polažu završni ispit, prijavljivaće se za nepopunjena mesta u srednjim školama. Novu šansu  za upis imaće u drugom krugu sutra, u utorak i sredu.

Test iz srpskog (maternjeg) jezika zakazan je za ponedeljak 21. avgust, test iz matematike za 22., dok će kombinovani test (istorija, geografija, fizika, hemija, biologija) biti održan 23. avgusta.

Svi učenici moraju da polažu malu maturu koja predstavlja zvaničan završetak osnovne škole, a broj osvojenih poena važan je za rangiranje i upis u srednju školu.

Na test izlaze oni koji su pali na popravni ispit, koji iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga nisu polagali završni ispit u junskom, prvom krugu.

Na svakom od tri testa učenici maksimalno mogu osvojiti po 10 poena, dok uspeh iz škole nosi 70 bodova.

Preliminarni rezultati testa biće objavljeni 24. avgusta, a konačni 26. avgusta, nakon čega će uslediti treći upisni krug u srednje škole.

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH