ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

03.09.2017 Položeni venci na Bitvi

Povodom 76 godina od bitke na Bitvi, 3. septembra 1941. godine, predstavnici Opštinskog odbora SUBNOR-a Bogatić položili su vence kraj spomenika palim borcima NOR-a na Bitvi u Bogatiću.

Pored predstavnika OO SUBNOR-a Bogatić vence su položili i predstavnici SUBNOR-a  grada Šabca, Loznice, opštine Krupanj i Udruženja RMVI iz Bogatića. Minutom ćutanja odata je pošta izginulim borcima.

Po rečima predsednika Opštinskog odbora SUBNOR-a Bogatić, Mijoljuba  Josipovića, po oslobođenju Bogatića, prvog srezkog mesta u porobljenoj Evropi, na našem prostoru uspešno  je dejstvovao Mačvanski partizanski odred. Trećeg septembra Lešnička partizanska četa koja je bila u sklopu Mačvanskog partizanskog odreda predvođena Stankom Oreljom sukobila se na Bitvi sa nemačkom kaznenom ekspedicijom. U neravnopravnoj borbi od 30 boraca poginulo je njih 15, zajedno sa komandirom Stankom Oreljom, a ostali deo čete se povukao u pravcu sela Dublje.

Sećanje na sve poginule rodoljube za slobodu treba negovati,  a mlađe naraštaje upoznati  i sa ovim delom naše istorije, poruka je sa ovog skupa.

 

D.O 

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH