ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

15.09.2017 Laž i istina

S obzirom na nove medije i brzinu sa kojom se informacije šire, lažne vesti dobijaju novi kvalitet.  One dolaze do konzumenata, pa tek onda demant ili istinita informacija. Zbog svega toga potrebno je praviti razliku izmedju novinara profesionalaca i onih kojih putem lažnih vesti pokušavaju da šire informacije.

Svaka izgovorena reč je jaka onoliko koliko znači  i njeno ćutanje. Ludilo društvenih mreža moglo bi se smanjiti donošenjem zakona o društvenim mrežama gde bi se otklanjali, brisali nedozvoljeni sadržaji kao što su govor mržnje, lažne vesti i objave koje podstiču terorizam, ili predstavljaju dečiju pornografiju. Na internetu je došlo do eksplozije govora mržnje, što je rezultiralo sve većim nasiljem. Ograničenja postoje, ali očigledno su nedovoljna i neefikasna.

Pri donošenju takvog zakona mora se voditi računa da zakon ne ograničava slobodu govora, da  postoji rizik od pretvaranja u cenzuru, jer bi svakako bilo mnogo izbrisanih sadržaja. Ludilo društvenih mreža i lažne informacije ne mogu se potpuno ukloniti, ali ih sigurno treba svesti u podnošljive okvire.

D. Ostojić

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH